Fotbalová 3. třída: Lubenec podzimním králem

Alla Želinská 2021-12-25 23:15:00

Poté, co jsme shrnuli podzimní část 4. třídy, se spolu ohlédneme za ukončenou půlsezónou ve 3. třídě. I když byl loňský (stejně jako předloňský) ročník nesestupový a nepostupový, doznala soutěž drobných změn ve složení účastníků.

FK Vroutek B se již nepřihlásil

Do nové sezóny se již nepřihlásil B-tým Vroutku, nováčkem soutěže se naopak stal tým z Peruce. Tradiční účastník nejvyšší okresní soutěže zvolil dobrovolný přesun o patro níž. A byl to právě tým z města památného Oldřichova dubu, který se zařadil mezi největší favority soutěže. Vyrovnané výsledky a zisk 23 bodů během podzimní části mu stačily na celkové druhé místo. Ještě lepší formou se totiž celý podzim prezentovalo družstvo Lubence, které se stalo s 25 body podzimním mistrem. První ztrátu bodů si Lubenečtí připsali až v 7. kole na hřišti SK Slavětín. Tím Lubenec nastartoval sérii neúspěšných výjezdů k lounským soupeřům. Do konce podzimu tak ztratil další body při prohře na půdě největšího vyzyvatele o první příčku z Peruce (prohra 4:0) a remízou 2:2 v Lenešicích.

Chlumčany a Holedeč shodně

Za první dvojicí číhá hned několik týmů, které si díky nevelké bodové ztrátě mohou pomýšlet i na příčky nejvyšší. Shodný zisk 19 bodů si připsaly týmy z Chlumčan a Holedeče. O aktuálně tabulkově vyšším postavení ve prospěch Holedeče rozhoduje jedna vstřelená branka. Skóre Holedeče – 34:24, skóre Chlumčan 33:24. Pokud by se oba týmy seřadily stejně i na konci sezóny, rozhodoval by vzájemný zápas. Ten na podzim dopadl poměrem 5:3 lépe pro Chlumčany. O jeden bod zpět je tým Staňkovic. Tým, který dokáže v jednom zápase soupeři brankově zatopit a v dalším sám podobně vyhořet. Podzim každopádně ve Staňkovicích po výhře 12:2 s Hlubany končil vesele.

Hlubany na poslední příčce

O vyrovnanosti soutěži svědčí pořadí na dalších místech. Mezi 6. a 10. místem je rozdíl pouhých 6 bodů. Dva vyhrané zápasy a tým ze spodku tabulky rázem atakuje první pětku. V této skupině jsou mužstva zatím seřazena v tomto pořadí: Lenešice B, Panenský Týnec, Černčice B, Ročov a Slavě-tín. Na předposlední příčce najdeme další z mnoha B-týmů v soutěži. Rezervu Cítolib se ziskem podzimních 6 bodů čeká těžké jaro. Na sestupové poslední příčce jsou fot-balisté z Hluban.

Při pohledu na tabulku může pozorný čtenář najít rozpor. Hlubany sice na podzim vyhrály dva zápasy, ale u bodového konta jsou pouze body tři. Důvodem je odebrání tří bodů za kontumované zápasy, kdy Hlubanští k utkáním vůbec nenastoupili. To bude pro jarní sezónu největší strašák. „Máme nějakou marodku a nedostatek hráčů. Snažíme se „přežít” podzim a řešíme jaro 2022. Pomohlo by nám pár nových hráčů,“ řekl po opakované kontumaci Miroslav Kastl, kapitán mužstva. Při další kontumaci hrozí vyloučení ze soutěže. Sportovně tým Hluban na záchranu má a jistě se o ni popere.

Nejvíce gólů nastřílely Staňkovice

Nejgólovější tým po podzimu trošku překvapivě nenajdeme mezi čelními kluby, ale až u týmu na 5. příčce. Staňkovice zatím svým soupeřům nastřílely 41 branek. Na opačném pólu střelecké tabulky jsou s 16 brankami Cítoliby. Nejpevnější obranou se zatím mohou pyšnit v Peruci, když soupeřům dovolili skórovat jen ve 13 případech. Fotbalisté Hluban naopak svým brankářům moc nepomohli. 53 obdržených branek budiž důkazem.

Lubenec přivezl nejvíce bodů

Nedobrým hostem i hostitelem se zatím ukazuje družstvo z Lubence. Z domácího hřiště nedovolili soupeřům odvézt ani bod, ze svých venkovních výjezdů naopak přivezli bodů nejvíce ze všech.

Nejlepší střelci Ledvina a Francl

Nejsledovanější individuální soutěž, tedy soutěž o nejlepšího střelce zatím nabízí vyrovnaný souboj dvou osvědčených kanonýrů. 16 branek vstřelil lubenecký Patrik Ledvina, o branku zpět se drží chlumčanský Jaroslav Francl. Na třetím místě je aktuálně Daniel Kratina z Peruce. Ke svým 12 brankám přidal také 7 žlutých karet. To z něj dělá nejtrestanějšího hráče soutěže. 


Na snímku: fotbalisté Lubence se radovali z výhry doma nad Ročovem - v 2. kole na začátku září. Foto: Tomáš Polena

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video