Podzimním mistrem okresního přeboru jsou Černčice. Buškovice ztrácí pouhý bod, třetí je rezerva Loun

Iveta Drlíková 2021-12-30 13:34:00

Aktuální ročník nižších fotbalových soutěží se letos vyvíjí mnohem příznivěji, než tomu bylo loni, a tak i Okresní přebor dospělých ve fotbale OFS Louny má za sebou téměř kompletní podzimní část. Chybí odehrát pouze zápas 1. kola mezi Louny B a Libčevsí, který byl z listopadu přeložený na březnový termín.

Baník Buškovice je druhý

V čele čtrnáctičlenné tabulky přezimují na prvním místě s 34 body SK Černčice, které jedenáct zápasů vyhrály, jednou remizovaly a jednou prohrály. Pouze o jeden bod méně vybojovalo na podzim mužstvo Baníku Buškovice, které jedenáct soubojů vyhrálo a dvakrát prohrálo. Třetí místo si zatím vydobylo družstvo FK Seko Louny B. Lounská rezerva má na svém kontě z dvanácti zápasů celkem 28 bodů, v devíti soubojích uspěla, jednou remízovala a dvě utkání prohrála.

Kryry přezimují na 4. místě

Sedmibodový skluz na bronzovou příčku v tabulce mají na 4. místě fotbalisté z Kryr a za nimi je až do desáté příčky tabulka poměrně vyrovnaná. Na opačném pólu, tedy na posledním čtrnáctém místě je s třemi body AC Libčeves, který ze dvanácti odehraných duelů pouze jednou zvítězil. Záchranářské práce čekají na jaře i Sokol Pátek, který je prozatím třináctý, a dvanácté Kozly.

Buškovice doma vyhrávaly

Doma se na podzim nejvíce dařilo druhým Buškovicím, které na svém hřišti vybojovaly hned osmnáct bodů do tabulky. Druhé byly s šestnácti body Černice a třetí Louny B. Naopak pořadí v tabulce venkovních utkání vychází nejlépe pro vedoucí celek z Černčič, na druhém místě je Baník Buškovice třetí jsou Dobroměřice B.

Baník a Havran střelecky nejlepší

Na okresních trávnících padlo na podzim celkem 411 gólů. Střelecky neproduktivnějším týmem byli s padesáti třemi brankami buškovičtí fotbalisté. Na druhém a třetím místě jsou s jednačtyřiceti góly shodně Kryry a Louny B. Přes třicet branek vsítili ještě fotbalisté Černčic (36), Vrbna (34), Výškova (33) a Cítolib (31). Nejpevnější obranu a s tím i nejméně obdržených branek má pod-zimní lídr z Černčic, který inkasoval jen dvanáct gólů. Velmi slušné skóre obdržených branek má i Baník Buškovice – jen čtrnáct, a ještě třetí Louny B, které inkasovaly celkem šestnáct gólů. Naopak hodně nelichotivé si stojí poslední AC Libčeves. Ten soupeřům nasázel jen osm branek, ale šedesát čtyři jich dostal. Záporné skóre mají ještě Kozly, a to dvanáct gólů vstřelených, dvacet devět inkasovaných, a ještě Sokol Pátek, patnáct gólu v síti soupeře oproti třiceti sedmi za zády jejich brankáře. Tabulku střelců vede po podzimu Milan Šiml z Baníku Buškovice, který na podzim vsítil celkem dvanáct gólů. S deseti brankami je na druhém místě jeho spoluhráč Milan Hrbik. Stejný počet gólů dal i Jakub Černý z FK Výškov.

Nejpilnější hráč Daniel Zikan

V rámci čtrnácti týmů si na podzim zahrálo v okresním přeboru celkem 406 fotbalistů. Nejvíce času na hřišti strávil Daniel Zikan z Buškovic, a to celkem 1202 minut. Druhým nejpilnějším hráčem byl s 1198 odehranými minutami Lukáš Lánik z týmu TJ Sokol Pátek. Třetí v tomto pořadí je Ondřej Plánička z Tuchořic, který na podzim odehrál celkem 1192 minut.

Patrik Werner dostal sedm žlutých

Napilno měli na podzim i rozhodčí, kteří mezi fotbalisty rozdali celkem 349 žlutých karet. Osm žlutých karet nasbírali dva hráči, a to Zdeněk Černý z FK Kozly a Miroslav Okénka z TJ Sokol Pátek. Patrik Werner z Baníku Buškovice viděl od rozhodčích sedm žlutých karet. Po šesti kartách této barvy si připsali Aleš Fridrich z FK Postoloprty a Ondřej Plánička z TJ Sokol Tuchořice. Dva hráči mají po pěti žlutých kartách, deset fotbalistů po čtyřech, dvacet sedm tři, čtyřicet osm hráčů dvě a po jedné žluté kartě obdrželo na podzim celkem osmdesát fotbalistů. I na okresních trávních museli rozhodčí použít rovněž červené karty, celkem jich bylo dvacet osm. Dvojice hráčů dostala červenou stopku hned dvakrát, a to Vladimír Červinek z FK Kozly a Miroslav Okénka z TJ Sokol Pátek, který je tak zatím aspirantem na nejvíce trestané-ho hráče okresního přeboru. Jednu červenou kartu vidělo na podzim dvacet čtyři fotbalistů.

Bezmála šest tisíc diváků

A jak to bylo s diváckou návštěvností? Pod-zimní část okresního přeboru navštívilo celkem 5 880 fanoušků fotbalu. Nejvíce diváků do ochozů fotbalových stadionů přilákalo páté kolo, kdy dorazilo celkem 650 diváků. Hodně věrné fanoušky mají týmy z Dobroměřic, Černčic, ale i Buškovic nebo tý-mu FK Louny B. Sto a více diváků přišlo v průběhu podzimní sezóny na patnáct zápasů, nejvíce pak na utkání 4. kola SK Černčice - FK Postoloprty, to jich byly rovné dvě stovky. Stejný počet pak zavítal na jeden ze soubojů 10. kola mezi týmy FK SEKO Louny B - SK Černčice. 

Foto: K prvnímu zápasu podzimu Buškovičtí jeli na horkou půdu Dobroměřic. A odvezli si cenné vítězství 0:2. Na snímku u míče autor první branky Milan Hrbik. Foto: Jaromír Trávníček   

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video