Fotbalová B třída: Soutěž vede Nové Sedlo, druhé jsou Podbořany

Iveta Drlíková 2021-12-30 16:43:00

Fotbalovou B třídu krajského přeboru rozehrálo na podzim celkem třicet dva týmů, které stihly odehrát všech patnáct podzimních kol. Začínalo se druhým kolem o víkendu 7. a 8 srpna. Dohrávka prvního kola proběhla 13. a 14. listopadu. Ve skupině B mají své zástupce i fotbalové kluby ze Žatecka, Lounska a Podbořanska, a to konkrétně TJ Nové Sedlo, TJ Tatran Podbořany, FK Blažim, TJ Sokol Lenešice, FK Chlumčany, FK Vroutek a TJ Krásný Dvůr. Až na výjimky se jim polovinu ročníku 2021/2022 podařilo odehrát velmi slušně. Tabulku vede Nové Sedlo, na druhém místě přezimují Podbořany, třetí místo obsadilo Meziboří.

V ČELE JE NOVÉ SEDLO

Podzimní lídr tabulky, mužstvo TJ Nové Sedlo, má na svém kontě po polovině soutěže celkem třicet devět bodů, když z patnácti zápasů jich třináct vyhrálo a pouze dvakrát na své soupeře nestačilo. Konkrétně to bylo ve druhém kole, kdy podlehli v derby Chlumčanům a pak ještě v osmém kole prohráli ve Strupčicích. Fotbalisté Nového Sedla se prezentovali útočnou hrou i kvalitní obranou, o čemž svědčí i velký počet nastřelených branek, celkem šedesát tři oproti dvaceti pěti obdrženými.

PODBOŘANY JSOU DRUHÉ

Druhý v pořadí TJ Tatran Podbořany vybojoval zatím třicet čtyři bodů. Na podzim jedenáct zápasů podbořanští fotbalisté vyhráli a čtyři prohráli, a to s Duchcovem, ale až v penaltovém rozstřelu, dále pak s Mezibořím, Baníkem Ohníč a Novým Sedlem. Pouze o jeden bod méně má v tabulce třetí Meziboří, které rovněž jedenáctkrát zvítězilo, ale na rozdíl od Podbořan prohrálo čtyři zápasy v normálním herním čase. Jen malý bodový odstup od třetího a druhého místa má čtvrtá Blažim, která zatím nastřádala dvacet devět bodů. V deseti zápasech zvítězila, pětkrát pak prohrála. Uprostřed tabulky na devátém místě jsou fotbalisté TJ Sokola Lenešice. Ti mají na svém kontě dvacet tři bodů, když osmkrát zvítězili a sedmkrát prohráli. Hned za nimi na desátém místě je další celek z Lounska – SK FK Chlumčany, který má o dva body méně díky sedmi výhrám a osmi prohrám.

FK VROUTEK JE NA 12. MÍSTĚ

Dvanácté místo v tabulce obsadil po podzimu FK Vroutek, který vybojoval v patnácti kolech zatím osmnáct bodů. Vroutečtí vyhráli pět utkání a deset jich nedokázali dotáhnout do zdárného konce, tři zápasy ale prohráli až v penaltovém prodloužení. Otloukánkem soutěže je prozatím Krásný Dvůr, který prohrál všech patnáct zápasů, z toho jeden v penaltovém rozstřelu, takže si do podzimní tabulky připsal pouze jeden bod.

DOMA A VENKU

Při pohledu na tabulku domácích zápasů si nejlépe vedlo Meziboří, které na svém hřišti z osmi odehraných zápasů vybojovalo dvacet jedna bodů, když pouze jedinkrát prohrálo. Druhé jsou Strupčice, které z osmi utkání získaly celkem dvacet bodů. Sedm zápasů vyhrály, z toho jeden až v penaltovém prodloužení a jednou prohrály. Třetí místo s devatenácti body obsadili hráči Podbořan, kteří šestkrát doma vyhráli a dvakrát prohráli, z toho jednou až na penalty. Nutno ale podotknout, že některé týmy odehrály na podzim doma jen sedm zápasů. To je i příklad Nového Sedla, které naopak vede tabulku venkovních utkání, kde sehrálo osm soubojů a získalo dvacet jedna bodů. V sedmi duelech zvítězili a pouze jednou pro-hráli. Fotbalisté z Podbořan si i v této tabulce stojí hodně vysoko. Přestože venku ode-hráli na podzim o jeden zápas méně než Sedlo, jsou na druhém místě, když pětkrát zvítězili a dvakrát prohráli. Dvanáct bodů ze sedmi zápasů pak na hřišti soupeřů vy-bojovaly v této tabulce třetí Chlumčany, čtvrtá Blažim, páté Meziboří i šesté Lenešice.

PADLO 646 BRANEK

Ve skupině B padlo na podzim celkem šest set čtyřicet šest branek. Střelecky nejproduktivnějším týmem bylo vedoucí Nové Sedlo, které svým soupeřům vsítilo celkem šedesát tři gólů. Na pomyslném druhém mís-tě v počtu proměněných střel jsou fotbalisté Blažimi a Chlumčan. Shodně nastříleli padesát čtyři branek. O dva góly méně dali fotbalisté Strupčic. S osmnácti brankami vede podzimní tabulku střelců Pavel Melichar z Nového Sedla, o čtyři góly méně dal Daniel Kobera z FK Vroutek, třináct gólů a bronzovou příčku mezi střelci obsadil Voj-těch Nesper z Meziboří. Tři hráči, konkrétně to byli Michal Košín (FK Chlumčany), Vít Pour (Baník Osek) a Jiří Navrátil (FK Duchcov) vsítili dvanáct branek, tři střelci jedenáct, a to Václav Semenec (Meziboří), Jakub Schuchardt (Blažim) a Petr Trhlík (Chlumčany). Martin Milo, Ondřej Bartko (oba Blažim), Petr Nový (Strupčice), těm se rovněž podařilo dostat na dvouciferné číslo v počtu vstřelených branek, a to na deset.

SKORO 500 ŽLUTÝCH KARET

Na podzim si zahrálo celkem 465 fotbalistů. Nejvíce si na hřišti pobyl pětatřicetiletý Marek Paul z Nového Sedla, a to celkem 1394 minut. Druhým nejpilnějším hráčem byl pětadvacetiletý Patrik Šlégr z TJ Sokol Lenešice, který odehrál celkem 1388 minut. Osmnáctiletý David Chaloupecký z FK Vroutek a třicetiletý Jan Horák z Baníku Ohníč mají na svém kontě shodně 1370 odehraných minut.

Rozhodčí zatím použili celkem 492 žlutých karet. S osmi kartami je včele této statistiky Marek Paul z Nového Sedla, sedm žlutých karet dostal jeho spoluhráč Karel Krejčík, šest karet Patrik Filo (FK Blažim), Milan Horna (TJ Sokol Údlice), Jakub Schuchardt (FK Blažim), Pavel Rak (TJ Baník Ohníč), Jakub Rameš (SFK Meziboří), To-máš Tománek (FK Vroutek), Jiří Navrátil (FK Duchcov) a Lukáš Vrba (SK Strupčice). Osm fotbalistů vidělo pět žlutých karet, dvanáct hráčů po čtyřech, celkem čtyřicet šest hříšníků po třech, čtyřicet sedm po dvou a sto devět fotbalistů po jedné žluté kartě. Sudí museli na podzim použít také třicet pět červených karet. Dvakrát zápasovou stopku dostala trojice fotbalistů, a to Luboš Koubek (TJ Sokol Lenešice), Zdeněk Ryjant (TJ Sokol Březno) a Pavel Bartko (FK Blažim). O zbylé červené karty se podělilo dvacet devět hráčů.

BEZMÁLA 9500 DIVÁKŮ

Bezmála devět a půl tisíce diváků navštívilo na podzim zápasy B třídy sk. B. Nejvíce lidí do fotbalových ochozů přilákalo šesté kolo, na které dorazilo celkem 955 fanoušků, a to 250 jenom na utkání Údlice – Březno. Co do návštěvnosti na druhé příčce figuruje hned následující, sedmé kolo, kam dorazilo 810 diváků, z toho 180 na utkání Březno – Duchcov a Podbořany – Strupčice. Více než šest set diváků se pak přišlo podívat na zápasy druhého, čtvrtého, devátého, desáté-ho, dvanáctého a třináctého kola. Naopak nejmenší návštěvnost mělo patnácté kolo, a to konkrétně 457 diváků.

FOTBALOVÉ JARO ZAČNE 13. 3.

Diváci se na hřiště vrátí znovu až 13. března, kdy startuje jarní část B třídy sk. B. Chlumčany v 16. kole zajíždí do Kopist, Nové Sedlo přivítá doma Blažim, Krásný Dvůr začíná v Údlicích, Podbořany v Obrnicích, Vroutek bude doma hostit Ohníč a Lenešice soupeře z Března.

Foto: V 10. kole se Tatran Podbořany utkal na domácím hřišti s Baníkem Ohníč, zápas skončil těsně 1:2. Na snímku u míče Vladimír Gregor (v bílém). Autorem jediné branky byl F. Kováč. 

Foto: Alla Želinská 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video