Farář požehnal praporu i vozidlům dobrovolných hasičů v Nepomyšli

Alla Želinská 2021-12-30 17:28:00

Na svátek svaté Barbory, v sobotu 4. prosince se uskutečnilo v Nepomyšli žehnání výjezdových vozidel jednotky Sboru dobrovolných hasičů Nepomyšl a slavnostního praporu SDH Nepomyšl. Tato akce byla původně plánována jako součást Mikulášského jarmarku v Nepomyšli, který kvůli vyhlášení nouzového stavu byl zrušen.

A tak nakonec sváteční shromáždění dobrovolných hasičů na náměstí u kostela sv. Mikuláše započalo odpolední mikulášskou nadílku v Nepomyšli. O přípravu se postaral velitel dobrovolných hasičů Vladimír Vázler ve spolupráci s úřadem městyse Nepomyšl. Požehnání provedl podbořanský děkan Alexander Siudzik. Otec Alexander především ocenil službu hasičů, že vyjíždějí tam, odkud většina utíká. Připomněl tragickou událost z minulého týdne v jeho rodném Polsku, kde do jedoucího vozu dobro-volných hasičů vrazil náklaďák... zahynula 30letá hasička a 63letý hasič. „Obětovali své životy, aby zachránili jiné. A tak vám přeji, abyste se vždy šťastně vraceli z každé-ho výjezdu,“ řekl farář. Pak následoval krásný liturgický text požehnání praporu a tří hasičských aut.

Vzpomínkou na tuto akci bude stuha věnovaná městysem Nepomyšl, kterou u příležitosti požehnání zavěsil na slavnostní pra-por starosta městyse Josef Lněníček. O slavnostní vystavení praporu během požehnání se osobně postaral starosta SDH Nepomyšl Rudolf Zeman.

Slavnostní prapor dobrovolných hasičů byl pořízen za přispění městyse Nepomyšl a nadace Logit. Nemalou částkou přispěl také SDH Nepomyšl z vlastních zdrojů.

„V tuto chvíli se stává slavnostní prapor oficiálním symbolem SDH Nepomyšl, který poukazuje na historii sboru založeného již v roce 1873. Heslo na slavnostním praporu „Zlé has, dobré povznášej” tak ukazuje směr, kam chceme společně s našimi členy udržovat a rozšiřovat tradici našeho sboru i do budoucna,“ uvedl za všechny kolegy hasiče Petr Strunz.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video