Betlém mateřské školy zkrášlil prostranství před radnicí ve Slavětíně

Lucie Steklá 2021-12-31 09:31:39

,,V létě jsme dostaly s kolegyněmi ze školky takový bláznivý nápad, obnovit Betlém, který naše školka již několikátým rokem v adventním čase instaluje před místní radnicí. Rodiče s dětmi vyrobí postavičky do Betléma, konstrukci vylepšíme, opravíme, doplníme slaměnou střechu a hlavní novinkou mělo být osvětlení a ,,kouzelná elektrická krabička“, která by dokázala přehrát zvuky, písničky, koledy. To jsme si prostě tak společně vysnili,“ uvedla za učitelky Hana Suchá, ředitelka MŠ Slavětín.

A povedlo se. Jednou se podle jejích slov stačilo zmínit před místním úžasným, schopným a vynalézavým elektrikářem Jirkou Nejedlým a myšlenka začínala chytat reálnou podobu.
Děti a rodiče pracovali na postavičkách, Jirka na elektronice. Vše šlo stranou a veškerý čas několik týdnů před Adventem věnoval realizaci snu. Veliký kus práce, času, energie i financí pan Jirka věnoval bez nároku na cokoli. Vyrobil propracovanou, složitou krabičku, na které jsou fotky dětí, které vy-robily s rodiči postavičku. Po stisknutí fotky daného dítěte se u jeho postavičky rozsvítí světýlko a začne se přehrávat zvuk, který si dítě nahrálo – koleda, písnička, básnička, povídání o vyrobené postavičce. ,,Jako bonus je nahraných osm společných písniček a koled od všech dětí ve školce. Tímto mu velmi děkujeme, nedá se slovy popsat, jakou radost z toho máme. Od první adventní neděle Betlém těší všechny kolemjdoucí a nás hřeje pocit, že se sen proměnil ve skutečnost a tento velký projekt se podařilo dotáhnout do úspěšného konce,“ dodala H. Suchá.
Nakonec se vedení školky podařilo, i přes veškerá měnící se opatření a nařízení, Betlém společně s dětmi rozsvítit a ,,zkolaudovat“, zazpívat si a zatančit krátké vystoupení. ,,Velký dík patří všem dětem a rodičům, kteří společně vyrobili překrásné postavičky do Betléma, vedení městysu i rodinné farmě Suchý za celoroční skladování konstrukce Betléma a v neposlední řadě celému kolektivu školky, že jde vždy do všech akcí a nápadů naplno a po hlavě, ač jsou to mnohdy nápady náročné a bláznivé,“ dodala H. Suchá.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video