Jednatelka Městských služeb Podbořany Andrea Kuďousková: Chceme znovu probudit potřebu sportu a fyzických aktivit ve městě

Alla Želinská 2022-01-04 12:09:00

Od srpna 2021 město Podbořany má svou vlastní novou organizaci – Městské služby Podbořany s.r.o. V jejím čele stojí jednatelka – Andrea Kuďousková, MBA (44). Jaké byly její kroky ve funkci, co všechno má v náplni práce společnost, kterou vede, kolik zaměstnanců má a jaké jsou plány na rok 2022. Nejen o tomto jsme si povídali v době adventní s Andreou Kuďouskovou.

Mohla byste se podbořanské veřejnosti stručně představit?

Určitě, jmenuji se Andrea Kuďousková, mám dvě děti, bydlím v Lounech a pocházím z Jižních Čech. Vystudovala jsem cestovní ruch a dále obor komunikace a marketingu.

V rámci své praxe a pracovních zkušeností mám za sebou pozice jak ve státní správě, tak i především v soukromém sektoru například ve společnostech Mercedes Benz, Hochtief, Poliklinika Národní a v neposlední řadě jsem řídila lounskou příspěvkovou organizaci, která měla na starosti nový bazén a koupaliště.

Jaké byly vaše první kroky ve funkci jednatelky Městských služeb Podbořany?

Začátkem bylo převzetí sportovní haly do užívání, nábor zaměstnanců a doladění veškerých administrativních a technických záležitostí pro řádné zajištění provozu. Dokupovalo se i vybavení, probíhala instalace a montáž veškerého drobného vybavení, aby co nejdříve hala mohla sloužit návštěvníkům.

Městské služby Podbořany je nová organizace, má v náplni práce různé činnosti, můžete nám je popsat?

Naše společnost s ručením omezeným Městské služby Podbořany má na starosti zajištění provozu nové sportovní haly a od prosince také budovu, ve které je mimo jiné i kuželkárna. Hlavními úkoly v tuto chvíli je zajistit hladký provoz sportovní haly, její maximální využití zejména ve spolupráci se sportovními kluby a spolky ve městě.

Kolik lidí je v MS Podbořany?

V tuto chvíli mají Městské služby Podbořany s.r.o. čtyři zaměstnance, kteří zajišťují kompletní agendu. Do budoucna se počítá s nárůstem podle přibývajících aktivit.

Připravujete nějaké kroky – rozšíření nebo naopak omezení aktivit, nové akce?

V tuto chvíli musíme samozřejmě reagovat na aktuální opatření v rámci covidové situace, ale snažíme se sportovní halu obsadit na maximum. V současné době halu užívají především naši florbalisté Mocní Tuleni a fotbalisté z blízkého okolí. Od nového roku je dohodnuta další spolupráce se sportovními kluby např. i ze Žatce a plánujeme různé akce pro širokou veřejnost. Myslím, že je na co se těšit. Chceme opětovně probudit potřebu sportu a fyzických aktivit v Podbořanech a nabídnout občanům i něco jiného, než co by ve sportovní hale očekávali.

Jak hala funguje? Mohou si zájemci přijít zasportovat nebo fandit?

V dopoledních hodinách bude sportovní hala využívána školkami, školami, od od-poledních do večerních hodin probíhají tréninky sportovních klubů a spolků, ale najde se i místečko pro jednotlivce.

Rezervační systém je k dispozici na webu města. Ještě budeme vylepšovat, aby bylo zřejmé, kdy jsou zajímavé zápasy, aby fanoušci mohli přijít a svůj oblíbený tým podpořit.

Vy osobně kde máte kancelář? Dojíždíte do práce z Loun?..

Moje kancelář je ve sportovní hale. Pokud nemám domluvené jednání a nejsou nějaké velké turnaje, kdy chci být přítomna na hale, pak jsem většinou v Podbořanech. Vzhledem k tomu, že mi zatím neudělali internet, pracuji půl napůl Podbořany/Louny, což se snad do konce roku vyřeší.

Jaké máte plány a priority na rok 2022? Co Městské služby chystají? Potýkáte se ve své práci s nějakými problémy?

V této době asi jen s Covidem a opožděnými dodávkami objednaných věcí. Ně-jaké turnaje jsme museli díky opatřením zrušit, tak uvidíme, jak se situace bude do budoucna vyvíjet. Jakmile to situace umožní, rozjedeme všechny aktivity naplno.

Chtěla byste něco vzkázat našim občanům, čtenářům?

Jistě, zde by se hodilo především zmínit, že podbořanská sportovní hala je vybavena moderně a nadstandardně, takže si každý přijde určitě na své. Zahrát si můžete nejen tenis, fotbal, florbal, volejbal, ale třeba i ping pong či jiné sporty.

Je obdivuhodné, že město Podbořany dokázalo z vlastních prostředků vybudovat takovouto stavbu, za což si podle mne vedení města zaslouží velkou pochvalu, a proto neváhejte a přijďte se k nám podívat. Na všechny se budeme těšit nejen při sportu, ale i jiných akcích, které chystáme.

Všem bych chtěla popřát krásné a klidné svátky v rodinném kruhu, hlavně hodně zdraví a ať je ten příští nový rok o dost lepší než ty dva předchozí covidové.

Děkuji za rozhovor. Alla Želinská

(pr)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video