Zubní pohotovost v Lounech skončila

Redakce 2022-01-06 08:49:00

Pokud vás chytne zub o víkendu či svátcích, bude pro vás komplikovanější sehnat zubaře. Stomatologická pohotovost v Lounech ukončila provoz.

Dosud mohli lidé z Loun a okolí zajít na polikliniku s bolavým zubem i o víkendu či svátcích dopoledne. Na Štědrý den ale pohotovost skončila. Fungovala od září roku 2012.

„Současný provozovatel měl problém ordinaci obsadit lékaři. Jako sestřička to zaštiťovala paní Marcela Šimonová, které jsem při poslední službě před Vánocemi poděkoval. O konci jsme se dozvěděli téměř na poslední chvíli,“ říká starosta Loun Pavel Janda.

Radnice obeslala dopisem stomatology v Lounech s výzvou, zda by nezvážili se zapojit do pohotovostních služeb. Jak říká starosta Janda, ambicí je zajistit provoz aspoň v sobotu dopoledne. „Jsme připraveni jako město zubaře ochotné sloužit i finančně podpořit, ale dle našich zkušeností víme, že peníze nehrají zásadní roli. Lékaři se rozhodují, jestli budou doma s rodinou nebo půjdou do práce. Takže klobouk dolů před těmi, kteří na pohotovostech pracují,“ dodává starosta, který věří, že se zubní pohotovost podaří v nějaké podobě do města vrátit.

V současné době mohou lidé využívat zubařskou pohotovost v Bílině, Mostě či Ústí nad Labem.


Napsal(a): Jan Rödling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video