Na Štědrý den kradl na žateckém nádraží, rozhodily ho prý Vánoce

j.rodling 2022-01-11 18:20:00

Policisté chytili zloděje, který okradl muže při čekání na vlak.

Kolem půl druhé odpoledne na Štědrý den se kradlo v budově hlavního nádraží v Žatci. Devětašedesátiletého muže čekajícího na příjezd vlaku měl okrást neznámý mladý muž, který si k němu přisedl na lavičku a dal se s ním do řeči. Po chvíli si senior odskočil na toaletu, kde si v chodbičce odložil věci. Tam za ním vešel  muž, vmžiku mu z tašky sebral ledvinku a utekl. Poškozený tak spolu s ledvinkou přišel o různé osobní a jiné doklady, platební kartu a finanční hotovost ve výši 150 korun.

Na základě přijatého oznámení se policisté pustili do práce. Šetřením a vyhodnocením zajištěných důkazů se jim podařilo odhalit totožnost neznámého, který ledvinku i s dalšími věcmi odcizil. Je jím 28letý muž s bohatou trestní minulostí, žijící momentálně v Mostě. Ten se ke krádeži přiznal a na omluvu uvedl, že byl rozhozený z Vánoc, a že byl sám v cizím městě a bez peněz.

V pondělí žatečtí policisté tomuto recidivistovi sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Soud by mohl dotyčného, který opustil brány věznice vloni v květnu, právě s ohledem na jeho předchozí odsouzení za krádež poslat do vězení až na tři roky.

Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video