Lounští šachisté před koncem roku spadli na druhou příčku přeboru

Lucie Steklá 2022-01-12 19:19:50

V úvodním utkání nového roku remizovali.

Lounští šachisté v závěru loňského roku odehráli několik zápasů. A tým Loun po prohře proti týmu Povrl klesl v tabulce krajského přeboru na druhé místo. V krajském přeboru II. tříd je B tým na druhém místě, Louny C jsou v tabulce poslední.

V pátém kole nejvyšší krajské soutěže šachistů jel ŠK Louny A ke svému zápasu na šachovnice Šachy Povrly. Lounští hráči podlehli svému soupeři nejtěsnějším poměrem 4.5:3,5 bodu. Výsledky na jednotlivých šachovnicích byly následující: Wichs – Hons 0:1, Šulc – Kšána 0:1, Sochor – Lančarič 1:0, Říha – Volek 1:0, Klátil – Reitingerová 0:1, Černíková - Reitinger remis, Krivoš – Majerik 1:0, Bürgermeister – Košťál 1:0. Po této porážce klesly Louny na druhé místo v tabulce.

V letošním posledním kole soutěže šachistů KP II hrál ŠK Louny B s celkem ŠK Postoloprty. Lounští šachisté vyhráli poměrem 5:3 bodům. B tým vyhrál čtyři z pěti zápasů a v tabulce je druhý.

Ve stejné soutěži jel ŠK Louny C k zápasu se ŠK Magic Žatec a prohrál 6:2 bodům. ,,Céčku“ se nedaří, ani jeden ze čtyř zápasů zatím nevyhrál a tabulku uzavírá. V soutěži KP III. třídy hrál ŠK Louny D s týmem ŠK Slavoj Litoměřice E a zvítězil 3,5:1,5 bodu. ,,Déčko“ dva zápasy zatím vyhrálo a tři prohrálo, v tabulce dvanácti týmů bylo v závěru roku osmé.

Ke svému dalšímu zápasu v nejvyšší krajské soutěži šachistů a prvnímu v novém roce nastoupil Šachový klub Louny „A“ proti TJ Sokol Údlice „B“. ,,Lounští bez dvou hráčů základní sestavy remizovali 4:4 bodů,“ uvedl za ŠK Ladislav Jarina.

Výsledky na jednotlivých šachovnicích: Kšána - Horák Jiří remis, Lančarič – Horák Aleš remis, Volek – Nudčenko 1:0, Reitingerová – Kotrba remis, Reitinger – Koblasa 1:0, Košťál – Kindl remis, Jílek – Kalužný 0:1, Jarina – Peroutka 0:1. Po této remíze klesl A tým lounských šachistů na třetí místo krajského přeboru. Ze šesti utkání čtyřikrát vyhrál, jednou remizoval a jednou prohrál. V tabulce má tým třináct bodů, tým na prvním místě, Klášterec, má bodů patnáct, stejně jako druhý tým Ústí nad Labem.

V soutěži KP III. třídy jel ŠK Louny „D“ ke svému zápasu proti Sportis Svádov-Olšinky „B“. Zápas skončil smírně 2,5:2,5 bodu. Tým statečně bojuje ve středu tabulky. Ze šesti utkání zvítězil dvakrát, jednou remizoval a třikrát prohrál, v tabulce má sedm bodů. Vedoucí tým ze Štětí má bodů šestnáct.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video