Velký úspěch družstva, které sídlí a cvičí v Postoloprtech. Čeští záchranářští psi se stali mistry světa

Redakce 2022-01-15 13:38:00

Jako český tým vybojovali v rumunské Craiově první místo na Mistrovství světa FCI (Fédération Cynologique Internationale) rescue dog teams a získali titul mistrů světa. Řeč je o týmu družstva záchranářských psů, který cvičí v Postoloprtech.


A jaké to bylo? ,,Náročné, skvělé, úžasné. Jsme šťastní! Naši psi Image, Iflare Krásná Lukrécia a Aragon Miraliss jsou úžasní. Zvládli limit poslušnosti, v sutině a ploše našli všechny osoby a ukázali, že dokáží pracovat, i když kolem nich při práci běhají tlupy potulných, štěkajících psů. Navíc plošné vyhledání probíhalo za neuvěřitelného hluku startujících stíhaček ze sousedního letiště. Hodně nám také pomohlo, že jsme fungovali opravdu jako tým,“ uvedl jeden ze členů týmu Petr Katrev. S ním se na úspěchu podílely Mirka Pýchová a Helena Šabatová. Tým z Postoloprt, zastupující Českou republiku, vždy zvolili správnou taktiku, čímž prohledání měli hotové za dvanáct minut. Poslední kategorii stop sice nedokončili, ale tu nezvládl žádný tým, neboť byla opravdu velmi náročná. ,,Atmosféra celého mistrovství byla neuvěřitelně přátelská a ohromnou podporou pro nás byly ostatní soutěžící týmy, které nám fandily - Rusko, Belgie, Rumunsko,“ dodal.

Celkově na světovém šampionátu nastoupilo jedenáct družstev z původních šestnácti přihlášených, což bylo způsobeno covidovou situací ve světě. ,,I když jsme v naší kategorii zůstali jediní, bojovali jsme do poslední chvíle. A třešnička navíc - i kdybychom nastoupili jen v kategorii plochy nebo sutiny, stupně vítězů by byly i tak naše. Díky za toto mistrovství, kde jsme měli možnost potkat se se spoustou skvělých lidí,“ řekl P. Katrev. (kap) 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video