Miroslav Mužík vystavuje v lounském GAMLu

Lucie Steklá 2022-01-17 15:51:00

První výstavou letošního roku v Galerii města Loun je Plenér Miroslava Mužíka. Umělec, který vnímá krajinu zejména v barvách komplementárního kontrastu, umí zachytit její smyslnost a svobodu. Ve svých obrazech dává prostor nejen fantazii a emocím diváka, ale hlavně dělá čest poctivé malířské práci a řemeslu, ji zahájil ve čtvrtek 6. ledna.


Výstavu M. Mužíka uvedla kurátorka výstavy Renáta Mužíková. ,,Účast veřejnosti byla více než hojná, děkujeme! Barvy jiskří a obrazy sálají energií, což v pošmourném zimním období přijde dvakrát vhod. V průběhu trvání výstavy bude i komentovaná prohlídka,“ zve GAML do svých prostor. Výstava Plenér potrvá do 6. března, přístupná je od středy do neděle vždy od 14 do 18 hodin.

Miroslav Mužík je malíř krajin a milovník tvorby v plenéru - zejména Českého středohoří. Svou tvorbou se tento lounský rodák cítí být pokračovatelem odkazu nejen svých učitelů Vladislava Mirvalda a Zdeňka Sýkory, kteří stáli u jeho prvních výtvarných pokusů, ale také dalších významných osobností světového malířství jakými byli André Derain, Maurice de Vlaminck či Henri Matisse. Všechny tyhle – a samozřejmě celou řadu dalších - autor obdivuje a ctí. Doménou Mužíkovy tvorby je krajina, která malíře inspiruje a svádí od jeho tvůrčích začátků. Je jí věrný celý život, jeho dílo je stabilní a rukopis čistý, pevný a rozpoznatelný.

Druhou výstavu, která se v Lounech otevře, bude hostit divadelní kavárna. Vernisáž výstavy Ivana Borla – Obrazy se koná ve středu 12. ledna v 18 hodin.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video