Mistři a sympaťáci Krušnohorské ligy jsou z Jimlína

Lucie Steklá 2022-01-17 16:56:00

Deset závodů, některé formou dvojzávodu, čeká hasiče v letošním ročníku Krušnohorské ligy. Vyhlášení vítězů loňského ročníku proběhlo závěrem loňského roku v sokolovně v Zeměchách. Vítězi kategorie mužů se stali dobrovolní hasiči z Jimlína, mezi ženami to byly hasičky z SDH Černčice.

Jimlínští hasiči byli oceněni dokonce vícekrát. Kromě celkového prvenství, kdy po třech letech vládnutí z trůnu sesadili hasiče ze Slavětína, převzali také ocenění za největší sypmaťáky ligy. A to nebylo vše. ,,Obrovskou radost máme z obhajoby minulého roku o nejlepší soutěž ligy ročníku 2021. Příští rok se budeme snažit být opět Mistry Krušnohorské ligy,“ řekli jimlínští dobrovoláci.

Také loňský ročník, stejně jako předloňský, Krušnohorské ligy ovlivnila pandemie. Liga nezačala v květnu, ale až v červenci. ,,Po několika letech jsme museli doplnit a změnit sestavu našeho týmu. Venda se vrátil na koš a na stroji ho vystřídal Jenda V. Na levý proud jsme si na celou sezonu půjčili Káju z Touchovic. Novou posilu jsme měli i na „béčkách“ a to Leoše, kterého poté vystřídal Kůča z Touchovic. První soutěž dopadla dobře a my si domů vezli 3. místo a cenné body do celkového hodnocení ligy. Během letošní sezony jsme byli pokaždé na „bedně“ a získali tak důležité body do výsledného hodnocení. Žolíka , tedy dvojnásobný počet bodů, jsme si použili na útok při závodě v Černčicích a volba byla skvělá. Útok se vyvedl a my vyhráli,“ popsali sezonu hasiči. Po této soutěži se usídlili na prvním místě tabulky, což znamenalo, zůstat v klidu a neudělat zbytečné chyby. Rozhodující víkend nastal ve Lhenicích, kde hasiči z Jimlína skončili na třetím a druhém místě a nervozita byla znát. ,,Druhý den nás čekalo poslední dvoukolo, a to u nás na hasičském hřišti v Jimlíně. S dvacetibodovým náskokem stačilo ,,jít na pohodu“. Útok skončil s časem přes 18 sekund, ale i tak jsme skončili druzí a tím potvrdili celkové vítězství ročníku 2021. Sen se pro nás stal skutečností,“ uzavřeli mistři ,,Krušnohorky“.

V letošním roce liga nabídne deset závodů, šest z nich bude formou dvojzávodu. První závod je v plánu začátkem května. Na Lounsku se uskuteční závody čtyři, v Jimlíně, Touchovicích, Slavětíně a Černčicích.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video