Investice do zlata jsou pro každého, je to jistota, říká Jana Mrázková z Chomutova

Redakce 2022-01-20 13:24:32

Paní Jana Mrázková vede mnoho let chomutovskou pobočku společnosti Golden Gate CZ, a.s., která je jedničkou na českém trhu s drahými kovy. Stále více lidí ukládá své peníze do zlata a stříbra, ať už jde o jednorázové investice nebo o dlouhodobé spoření. Jany Mrázkové jsme se ptali, jaké výhody drahé kovy mají.

Proč by lidé měli svoje peníze ukládat do zlata či stříbra?

Zlato a stříbro jsou peníze, které nikdy nezklamaly. Lidé je používají od nepaměti, byly to v podstatě první peníze. Zdravý selský rozum nám říká, že peníze máme rozdělovat do několika částí, a jednou z nich mohou být investice či spoření do zlata. Kromě vlastní ceny má vysokou symbolickou hodnotu, rodiče třeba chtějí udělat radost dětem, tak pro ně spoří do zlata. Dostáváte a dáváte něco hezkého, cihličky či mince. Já jsem tak sama začínala, chtěla jsem mít pro děti něco pěkného, něco, co se předává z generaci na generaci. Teď před i mezi svátky hodně lidí nakupovalo třeba mince, které si dávají pod talíř při štědrovečerní večeři, nebo třeba dostali darem peníze a chtějí je proměnit v něco hezkého a smysluplného.

Hodně se skloňuje vysoká inflace. Doporučila byste investici v době zdražování?

Ano, určitě doporučila. Právě v tuto dobu lidé pociťují, že si za své úspory nekoupí to samé, co dříve. Zlato má tu vlastnost, že je uchovatelem hodnoty.

Může k vám přijít i někdo, kdo nemá se zlatem žádnou zkušenost?

Určitě ano. S každým, kdo k nám přijde, ať už po domluvě nebo rovnou, si v klidu popovídáme. Zjistíme jeho představy, vše mu vysvětlíme a poradíme, proč je dobré mít část úspor ve zlatě. Poskytneme mu přednášku, výukový rozhovor a články, na další schůzce se pak už můžeme bavit o konkrétních investicích.

Máte i dlouhodobé zákazníky?

Naše společnost je na trhu jedenáctým rokem, já přišla v prvním roce, v únoru to bude deset let, co pro Golden Gate pracuji. Velmi si vážím toho, že mnozí klienti jsou se mnou od počátku, společně jdeme už deset let investičním životem. Máme spolu krásné vztahy, řekla bych dokonce rodinné a toho si moc vážím.

Od jaké částky může člověk začít?

Klidně od pětistovky měsíčně, jsme tu opravdu pro každého. Hodně si vážím toho, že k nám chodí maminky samoživitelky, které musí hodně zvažovat, kam peníze dát. Spoří třeba pět set korun měsíčně a mají radost, že pro své dítě vytvářejí něco do budoucnosti. Chodí k nám lidé s nižšími i vyššími příjmy, napříč společností.

Jak to přímo funguje?

Hned jak jsou peníze připsány na účet společnosti, okamžitě podle aktuálního kurzu se přemění ve zlato. Z peněz se rovnou stává drahý kov. Navíc jsme česká společnost, společně podporujeme českou ekonomiku.

Kde vás případní zájemci najdou?

Opravdu budu ráda, když za námi přijdou, sídlíme u autobusového nádraží ve Školní ulici v budově číslo 5336 v Chomutově. Naše kancelář slaví v polovině ledna pět let od otevření v Chomutově, budu se těšit na všechny, kdo dorazí.

Pět let máte kancelář, deset let lidem radíte se zlatem. Co vás na práci nejvíce baví?

Jednoznačně setkávání s lidmi, jsou to desítky příběhů. Někdy se z klientů stávají i naši spolupracovníci, hodně klademe důraz na vzdělávání, máme tu takovou rodinnou atmosféru.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video