Podbořansko: jaký byl rok 2021 a co obce plánují v roce 2022

Alla Želinská 2022-01-23 17:45:00

Co čeká vaši obec v roce 2022? Co se podařilo splnit v roce minulém? Na tyto otázky naši tradiční novoroční ankety opět odpovídali starostky a starostové obcí a měst regionu Podbořanska. V Petrohradě např. připravují další stavební parcely pro nové rodinné domky a musí investovat do obnovy lesu po škodách, které v červnu 2021 způsobil downburst...

Jitka Dondová, starostka obce Petrohrad

Obec Petrohrad si do rozpočtu pro rok 2022 vyčlenila peníze na alespoň částečné zasíťování stavebních parcel. Je to úkol, o kterém mluvíme již několik let, ale omezoval nás rozpočet. Dále pak postupně opravujeme kapli Všech svatých, na které chybí dokončit fasádu, proto je s ní také počítáno. Dalším plánem je vytvoření místa pro společné setkávání občanů v Bílenci a samozřejmě společné kulturní akce. V obci Černčice chystáme odvodnění rizikových ploch a výstavbu nových komunikací. Čekají nás i nemalé investice do obnovy lesních porostů po škodách, které v červnu 2021 způsobil downburst.

V roce 2021 jsme podpořili naši Základní a mateřskou školu Petrohrad v Černčicích. Na školní zahradě vznikla nová venkovní učebna, uvnitř školy pak bezbariérový vstup, toalety a počítačová učebna, vše za pomoci dotace Ministerstva pro místní rozvoj. Podařilo se i zrekonstruovat střechu bývalé sušárny chmele, kterou poničila vichřice a slouží obci jako hasičárna a sklad. V Bílenci došlo ke kabelizaci a výstavbě nového veřejného osvětlení za příspěvku Ústeckého kraje. Tato akce nebyla dokončena a tak se ještě na jaře bílenečtí občané dočkají opravy asfaltových i ostatních po-vrchů.

Přeji nejen redakci Regionu, ale i všem čtenářům šťastný nový rok 2022, hlavně hodně zdraví, štěstí, optimismu a pohody.

(Pokračování ankety bude následovat).

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video