Nepomyšl: budou konečně předány nové byty nájemníkům v novém bytovém domě?

Alla Želinská 2022-01-23 18:44:00

Dostavba nového vodovodu ve Dvércích, nová fasáda na obecním bytovém domě, dokončení rozpracovaného územního plánu, strategického plánu a dokončení projektové dokumentace na zateplení a úpravu kulturního domu. To jsou hlavní úkoly roku 2022 pro Nepomyšl.

Josef Lněníček, starosta městyse Nepomyšl:

V roce 2022 máme naplánovány kromě menších akcí, jako například opravy a zpevnění místních komunikací, oprava hřbitovní zdi, úprava okolí kolem nového bytového domu, i větší investiční akce, a to dostavbu nového vodovodu včetně přípojek a zesilovací stanice v obci Dvérce, novou fasádu na obecním bytovém domě čp. 51. Dále počítáme s dokončením rozpracovaného územního plánu, strategického plánu a dokončením projektové dokumentace na zateplení a úpravu kulturního domu. Protože jsme museli kvůli pandemii zrušit již druhý ročník tradičního Mikulášského jarmarku, jsme se rozhodli uspořádat, pokud nám to situace dovolí, v létě větší kulturní akci, abychom tak našim občanům alespoň trochu zpříjemnili život v této nelehké době.

Je nám velice líto, že jsme do této doby nemohli předat nové byty nájemníkům v novém bytovém domě, který máme již devět měsíců kompletně hotový, ale bohužel není v našich silách přimět ČEZ Distribuci k zavedení elektrické přípojky k této nemovitosti, a to z důvodu nedomluvení se na ceně za úhradu věcného břemene mezi ČEZ Distribuce, Státním pozemkovým úřadem a Správou a údržbou silnic. Kvůli této neskutečné byrokracii nám byl již dvakrát prodloužen termín na zhotovení této přípojky, a to do 31. 8. 2022!

V minulém roce se nám podařilo zrealizovat většinu naplánovaných akcí. Například byla zhotovena kompletní oprava sociálního zařízení a kuchyňky v hasičské budově, přístavba skladu u požární zbrojnice, dále byl pořízen nový hasičský vůz Ford transit z dotace od Krajského úřadu a Ministerstva vnitra ČR. Byl vybudován chodník v ulici směrem na Brody, také jsme odvodnili ulici směrem na Dvérce, upravili a nově osvětlili prostor u panelových domů a zajistili jiné práce spojené s údržbou obecního majetku.

V minulém roce jsme získali první místo v celostátní soutěži od Státního památkového úřadu v kategorii obnova památek za restaurování nástěnných maleb v lodi kostela sv. Mikuláše v naší obci. Za toto významné ocenění bych rád poděkoval všem zastupitelům, že podporují restaurování interiéru a exteriéru této památkově chráněné budovy a restaurátorovi panu Michalu Šelembovi z Nového Sedla.

Na závěr bych rád popřál všem našim občanům a nejenom jim v roce 2022 hodně zdraví, štěstí a mnoho osobních i pracovních úspěchů.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video