Starostka Břehovská: tento rok bude pro Blšany velmi zásadní

Alla Želinská 2022-01-25 22:04:00

Rok 2022 bude pro Blšany velmi zásadní, říká starostka Dagmar Břehovská. Na jaře město zahájí zkušební provoz splaškové kanalizace a čistírny odpadních vod. Druhý největší a investičně nejnáročnější projekt bude viditelnější a výrazně změní vzhled města – na místě rozsáhlého areálu bývalého mlýna v centru Blšan vznikne park.

Především rodiny s dětmi snad potěší také připravovaná lesní stezka s herními a lanovými prvky. Na nové dětské hřiště se těší také děti v Liběšovicích. "Dočkáme se i rekonstrukce chodníku podél silnice I/27 od křižovatky na Podbořany k mostu přes Blšanku. Dokončena by měla být změna územního plánu, kterou jsme v uplynulém roce zahájili, a která je velmi důležitá pro budoucí rozvoj města. Pokračovat budeme samozřejmě i v práci na dalších připravovaných projektech – je jich mnoho a všechny jsou velmi potřebné, počínaje chodníky podél dalších úseků silnice I/27 či chodníkem celou obcí Liběšovice, přes revitalizace návsí, opravy hřbitovů až po rekonstrukce místních komunikací," vyjmenovává starostka úkoly roku 2022.

Rok 2021 proběhl především ve znamení výstavby kanalizace a přípravy dalších, již zmíněných akcí. Na všechny velké projekty se podařilo získat dotace, v roce 2022 díky tomu očekáváme rekordní příjmy téměř 63 milionů korun, což je více než trojnásobek běžného rozpočtu. "Výstavba splaškové kanalizace ovlivnila samozřejmě chod města, dopravu i běžný život občanů, ale nejhorší už je naštěstí za námi," dodává D. Břehovská.

V uplynulém roce také v Malé Černoci byla zrekonstruována kaple sv. Antonína Paduánského na návsi. Zajímavý výsledek přinesla studie na využití budovy bývalé školy v Liběšovicích, ve které by mohlo vzniknout v budoucnu pět bytových jednotek.

Starostka v naší novoroční minianketě popřála všem hodně štěstí a zdraví v novém roce.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video