Další ocenění pro plaveckou halu. Získala titul Stavba Ústeckého kraje 2021

Lucie Steklá 2022-01-26 13:52:55

Louny, Ústí nad Labem - Devátý ročník soutěže Stavba Ústeckého kraje ovládly Louny. Město v soutěži Stavba Ústeckého kraje obsadilo dvě vítězné příčky. Na slavnostním vyhlášení architekti a zhotovitelé převzali ocenění z rukou hejtmana kraje Jana Schillera, předsedy Okresní hospodářské komory v Litoměřicích Zbyňka Pěnky a Martina Mandíka, předsedy Oblastní kanceláře Ústí nad Labem České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.


První místo putuje do Loun, neboť ho získala Městská plavecká hala a stavba se tak pyšní v krátkém období dalším významným titulem - Stavba Ústeckého kraje 2021. ,,Nic mi, jako standardně pyšnému starostovi, nedělá větší radost než úspěchy našeho města a jeho občanů. Dnes jsme s místostarostou Honsem dojeli hned pro dvě ceny - za první a třetí místo v soutěži Stavba Ústeckého kraje 2021,“ uvedl k ocenění lounský starosta Pavel Janda a dodal: ,, Věřím, že díky těmto cenám se bude o lounské stavbě tohoto století víc vědět a bazén bude mít hodně spokojených návštěvníků.“ K ocenění náleží také odměna třicet tisíc korun. V soutěži uspěla také lounská stavební společnost Ekostavby, která obsadila třetí místo za Zelený dům.

Soutěž Stavba Ústeckého kraje vyhlásila letos již podeváté Okresní hospodářská komora v Litoměřicích. Záštitu nad soutěží převzal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a odborné garance se ujaly Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Cílem soutěže je představit široké odborné i laické veřejnosti nejlepší stavby realizované v uplynulém období. „Soutěže jako je tato velmi vítám. Jsou motivací pro architekty, stavební firmy i další subjekty spjaté se stavitelstvím. Dokazují, že kvalitně odvedená práce, která stojí za výstavbou nových objektů či rekonstrukcí stávajících budov, je obrovsky ceněna, a to nejen mezi odborníky. Zároveň mohou motivovat mladé generace ke studiu stavebních oborů,“ vyjádřil se k významu soutěže hejtman J. Schiller.

Účelem a posláním soutěže je nalézt a ocenit nejkvalitnější stavbu, reprezentující kulturu stavitelského umění v Ústeckém kraji v časovém rozmezí leden 2019 až prosinec 2020. ,,Cílem je tak zájem rozhodujících investorů na vytváření staveb, odpovídajících svojí kvalitou nejpřísnějším estetickým a technickým kritériím současnosti a tím povznést stavební kulturu regionu. Účelem soutěžní přehlídky je rovněž vytvořit a udržet tradici v udělování titulu, a to pro příště vždy za období dvou let. Vyhlašovatel tak chce zdůraznit význam společenských změn v našem státu, které vytvořily svobodné prostředí pro rozvoj investorských záměrů, architektonické tvorby a dodavatelských možností,“ uvádí pořadatelé soutěže.

Městská plavecká hala je největší stavbou města za posledních 25 let a studio dkarchitekti jí dali opravdu osobitou tvář. Inspirace Českým středohořím a ostré rysy stavby se líbí nejen odborné veřejnosti, ale i návštěvníkům. ,,O našem bazénu se mluví i v souvislosti s tím, že se nám podařilo udržet rozpočet stavby. Dokonce jsme na toto přivítali několik delegací z měst, kde o podobné stavbě přemýšlejí,“ řekl P. Janda. (lus)


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video