Běžíme za výhledy – kopce volají. Běžecký klub Louny připravil celoroční výzvu zdolání kopců Lounska

Lucie Steklá 2022-01-26 13:55:35

Louny - V okolí města Louny se nachází několik kopců. Většinu z nich všichni známe. Ale byli jste na některých z nich? Víte, jaký je tam nádherný výhled? Nebyli? Nevíte? A rádi běháte, chodíte či chodíte s hůlkami? Nyní máte příležitost na kopce vystoupat a současně si trochu zasoutěžit. Běžecký klub (BK) Louny pro sportovní nadšence, po sérii měsíčních výzev v roce 2021, připravil celoroční výzvu na rok 2022.

Výzva „Kopce volají“ nabídne nejen krásný pocit po zdolání kopce, ale ještě navíc i úchvatné výhledy do okolí. „Výzva je nejen pro běžce! Zúčastnit se mohou také chodci, či „hůlkaři“! Každý měsíc vyhlásíme jeden kopec a trasu vedoucí k jeho zdolání. Za celý rok to tedy bude dvanáct kopců v okolí Loun,“ zvou zástupci BK.

Prvním běžeckým cílem byla v neděli vyhlášena Rozhledna na Červeňáku. Na zdolání kopce mají zájemci čas do 31. ledna.

Po zaběhnutí nebo vyšlápnutí kopce zašlete účastník screenshot (trasa, čas) z jeho běžecké aplikace na email stajnc@seznam.cz nebo na messenger BK. „Nezapomeňte si také na vrcholku udělat fotku výhledu. Fotku pak označte na sociálních sítích Facebook, Instagram #kopcevolaji a označte i Běžecký klub Louny. Každý kdo zdolá všech dvanáct kopců, dostane pamětní medaili. Nejlepší muž a žena získají i pohár!“ dodali.

Pořadatelé z BK každý měsíc navíc vyhlásí i doprovodné ocenění pro nejaktivnějšího účastníka (nejvíce pokusů), prvního běžce či chodce (kdo jednotlivý kopec zaběhne jako první od vyhlášení), i pro účastníka výzvy s nejvtipnější/nejzajímavější fotkou. Konečné výsledky budou zveřejněny v lednu 2023. Předání medailí proběhne během ledna 2023, a to v dohodnutý termín.

Pravidla výzvy Běžíme za výhledy jsou jednoduchá. Každý kalendářní měsíc zdolat jeden kopec, za celý rok dvanáct kopců. Zveřejnění kopců na každý měsíc bude probíhat vždy na facebooku BK Louny. Pořadí na jednotlivých kopcích bude bodováno dle časů. Nejlepší muž a žena za celkové pořadí výzvy získají pohár. Každý kdo splní výzvu, tj. zúčastní se zdolání všech kopců, získá medaili a diplom. „Každý měsíc vyhlásíme i nejaktivnějšího běžce s nejvíce pokusy, dále běžce, který zaběhl kopec jako první od zveřejnění, běžce s nejvtipnější fotkou. Pokud budete mít dovolenou, či vás skolí nemoc, můžete si splnit až tři výzvy dodatečně, všechny ale musí být zaběhnuté do 31. prosince letošního roku,“ upřesnili pravidla pořadatelé. Plán trasy najdete na facebooku BK Louny. 

V loňském roce BK uspořádal čtyři běžecké výzvy – vrchařskou, rychlostní, vytrvalostní a krokovací. Do poslední zmíněné se v prosinci zapojilo dvacet účastníků. Nejvíce kroků zaznamenala Denisa Burianová, která během prosince napočítala celkem 540 012 kroků. V absolutním pořadí jí pak následuje Veronika Šálková, Kateřina Dittrichová , Věra Mrnková a Petra Grossmanová. Nejlepší z mužů byl Lukáš Černý, který v absolutním pořadí obsadil šesté místo. Výzvy se zúčastnilo třináct žen a sedm mužů. V kategorii Ženy II bylo celkem šest účastnic, proto byla kategorie pořadateli nakonec ještě rozdělena.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video