Starosta Vroutku: pořád pracujeme s plusovým rozpočtem

Alla Želinská 2022-01-27 11:09:00

Co se podařilo splnit v minulém roce? Jaké jsou plány na ten letošní? Na tyto otázky naší tradiční novoroční ankety opět odpovídal mj. starosta Vroutku Jaromír Kubelka.

V roce 2021 jsme se věnovali investičním akcím, například dostavba zdravotního střediska, oprava a vybavení kulturního domu. Postupně rekonstruujeme městské byty v Luční a na Karlovarské ulici. U školní jídelny jsme upravili herní plochu pro děti ze školní družiny, u budovy prvního stupně jsme opravili střechu, opravili jsme část oplocení u školy a nyní opravujeme u školky. Dotáhli jsme dopravní opatření u přechodu mezi budovami školy ke kolaudaci. Nové přechody se zpomalovacím semaforem připravujeme na výjezdech z města v ulicích Kryrská, Nádražní, Karlovarská a Podbořanská, zatím probíhají projekční činnosti. Máme zkolaudovanou novou cyklostezku Vroutek - Podbořany. Vydláždili jsme cestu ke hřbitovu a na hřbitově jsme roztáhli vodovod. Zahájili jsme opravu komunikace v ulici Sadová, zatím je hotová dešťová kanalizace a povrchy se začnou dělat na jaře letošního roku. Chodník v ulici Kryrská je opravený a v Nádražní jsme část chodníku postavili nově. Dále jsme dělali vodovody v části ulice Pod Hájem, část v Luční a část v Podbořanské. Pod Hájem jsme dělali i kanalizaci, jak splaškovou, tak dešťovou. Veřejné osvětlení je kompletně nové v Lužci a postupnou výměnu provádíme v ulici Kryrská a v Podbořanské ulici. Věnujeme se kotlíkovým dotacím.

Děláme i drobnější akce, například velký ořez suchých větví, postavili jsme kotce pro psy a rozpracované máme parkoviště u jídelny. Některé z akcí byly uskutečněny z dotací. Grantovým programem města podporujeme kulturu a sport ve Vroutku. Další zajímavostí je, že naše knihovna, tedy spíš paní knihovnice získala druhé místo v Ústeckém kraji mezi knihovnicemi. Děkuji tímto naší knihovnici Juditě Hessové. Další, čím se naše město zabývalo, je pořádání veřejné sbírky.

Nově jsou ve Vroutku instalovány dva Z-boxy pro příjem balíků. Kraj nám opravil silnici v ulici Nádražní. České dráhy loni opravili železniční trať.

Pro rok 2022 máme rozpracované a připravené projekty na další chodníky a komunikace, tímto výčtem vás nebudu zatěžovat. V letošním roce by již měla být dokončena změna č. 1 Územního plánu města Vroutek. Také počítáme s dokončením kopie původního gotického oltáře, který stál ve vrouteckém kostele. Ten pro nás vytvářejí v Petrohradské léčebně. A pořád pracujeme s plusovým rozpočtem. Samozřejmě to vše bylo podpořeno kvalitním přístupem některých zaměstnanců a všech pracovníků úřadu, dík také patří konstruktivnímu přístupu zastupitelstva.

Novým trendem dneška už není tolik covidu, ale do popředí se dostává nutnost řešení výroby energií. Na veřejné osvětlení již dáváme úsporné LED světla. Řešíme také možnost poskytnutí pozemků na výstavbu fotovoltaické elektrárny. Podali jsme žádost o dotaci na střechu školní jídelny a další žádost o dotaci na opravu komunikace v ulici Nádražní.

Připravujeme podání žádosti o dotaci na výstavbu vodovodu v místních částech v Lužci, ve Skytalech a ve Vrbičce. Projekt máme již dokončený, a tak čekáme v letošním roce na výsledek.

Sluší se poděkovat všem, kteří se podíleli na běhu našeho města a života v něm, děkujeme hasičům za častou pomoc, děkujeme občanům, kteří se zapojují do úklidu města i odklízení sněhu. Děkujeme těm, kteří pořádají kulturní, společenské i sportovní akce, ačkoliv jich bylo méně než jiné roky. Přeji všem našim občanům v roce 2022 mnoho šťastných dní, a především pevné zdraví.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video