Na sedmnáct nových bytů v Kryrech čeká šedesát zájemců

Alla Želinská 2022-02-07 21:50:00

„Pro rok 2022 je naším hlavním cílem dokončit výstavbu 17 bytových jednotek v Jarní Zahradě a předat je do užívání našim občanům. Bude to složitý úkol. Bytů je 17 a žádostí přes 60,“ říká o cílech roku 2022 starosta Kryr Miroslav Brda.

Dále vedení města chce dokončit výstavbu příjezdových komunikací včetně parkoviště k tomuto bytovému domu.

Záměr výstavby nového bytového domu, který byl plně hrazen z městského rozpočtu, podpořila většina kryrských zastupitelů před rokem a půl. Čtyři tehdy hlasovali proti – projekt vnímali jako rizikový, nehospodárný a nedopracovaný. Bytový dům, který má nabídnout jednotky pro 17 nájemníků, staví Stavební a obchodní společnost Most z Obrnic. Konečná cena výstavby činí 25 127 050 Kč bez DPH.

„Nelehký úkol nás čeká i v naší obci Stebno, která byla v červnu 2021 postižena živelní pohromou. Po likvidaci následků začínáme obnovovat v obci zeleň, otevřeli jsme nové dětské hřiště, zahajujeme opravu spadlé hřbitovní zdi, v roce 2022 nás čeká ještě odklizení zbytků nahromaděné suti, na jaře zahájíme obnovu poničených obecních lesů, v neposlední řadě přerozdělíme občanům část obdržených finančních prostředků, abychom jim pomohli s odstraněním škod způsobených v červnu 2021,” pokračuje starosta.

Úkolů je celá řada a některé budou i dosti složité. "Přejeme všem našim občanům ve městě i místních částech hodně úspěchů v novém roce 2022 a hlavně zdraví,” popřál v naší novoroční anketě starosta M. Brda.              

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video