Starosta Lubence věří, že díky úsporám překonají zdražování a budou investovat

Alla Želinská 2022-02-09 22:00:00

Rekonstrukce Pražské ulice, montáž nových LED svítidel, nový živičný povrch chodníku a výměna zkorodovaného zábradlí v délce cca 500 metrů. Na jednom z obecních panelových domů vyměněná střešní krytina, na dalším nová fasáda. To jsou hlavní investiční akce obce Lubenec v loňském roce, říká starosta obce Jiří Chaloupecký.

Velkých oprav se dočkala místní škola i školka. „V základní škole jsme během letních prázdnin provedli kompletní rekonstrukci sociálního zařízení a v mateřské škole jsme zrekonstruovali topení, hospodářský pavilon a otevřeli jsme nový pavilon pro nejmenší děti od dvou let,“ pokračuje starosta.

V minulém roce se Lubeneckým také podařilo získat od HZS Ústeckého kraje pro své dobrovolné hasiče zásahové vozidlo MAN: „Tím jsme vylepšili vybavenost naší zásahové jednotky. Naše stávající vozidlo KAROSA jsme darovali hasičům obce Petrohrad, kde bude dále sloužit.“  Od prosince 2021 se obci podařilo zajistit další autobusovou linku Praha – Lubenec a zpět. Tento spoj je zastávkový, bez místenek a využívá autobusové zastávky na Karlovarské ulici.

Rok 2022 starosta Lubence vyhlížel s obavami, ale i odhodláním nemilá „překvapení“ vyřešit. „Čeká nás složité období se zdražováním energií, materiálů, stavebních prací. Věřím, že díky úsporám z předešlých let se nám toto krizové období podaří zdárně překonat a budeme moci dále investovat do rozvoje naší obce," uvedl. Jednou z prvních novinek roku 2022 je nainstalována na budově OÚ elektronická úřední deska, která má zjednodušit přístup k informacím zveřejňovaným obecním úřadem a postupně nahradit dosavadní zveřejňované papírové dokumenty.

Starosta popřál všem občanům do roku 2022 hodně životních i pracovních úspěchů a v tomto nelehkém „covidovém“ období hodně zdraví.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video