Obrazy zátiší a květin zdobí foyer divadla

Redakce 2022-02-22 13:03:27

„Svět okolo nás“ mohou do neděle 27. února obdivovat návštěvníci foyer Vrchlického divadla v Lounech. Vernisáží výstavu zahájila Výtvarka Jindřišky Riedlové s názvem. Přestože na výstavě představuje své práce jen devět žáků, bylo vstupní foyer divadla při vernisáži, kterou pěveckým vystoupením sestry Kamila a Tereza Hájkovi, žákyně paní učitelky Zázvorkové ze ZUŠ Louny, zcela zaplněno lidmi.

„Žáci kreslili a malovali především podle modelu různá zátiší, květiny, venku stromy nebo auta, ale i ilustrace. Součástí výstavy jsou také domácí práce žáků. Nejvíce obrázků mají na výstavě Nicol Andrašiková a Veronika Šilerová, které se připravovaly na přijímací zkoušky na střední školy uměleckého směru. Obě žákyně zkoušky úspěšně vykonaly,“ uvedla J. Riedlová. Vystavující žáci Miroslav Beránek a Radim Lameš se připravují na přijímací zkoušky v příštím roce. Chtějí jít spolu studovat na Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Kamenickém Šenově.

Dále vystavují: Čížková Kristýna, Henzlová Daniela, Loderová Šárka, Poncová Adéla, a Šafaříková Anna. Nejmladší vystavující je čtyřletá Elenka Riedlová, která má na výstavě obrázek namalovaný v létě venku podle modelu a zvířátka z ručního papíru. Výstava potrvá do 27. února 2022. „Po skončení výstavy v divadle budou některé práce vystaveny v lounských základních školách,“ dodala J. Riedlová.


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video