Medailové úspěchy atletů AK Louny a Elny Počerady

Lucie Steklá 2022-03-02 15:44:46

Atleti Ústeckého kraje se vrátili po roční pauze vynucené pandemií na do sportovních hal. Krajské přebory v průběhu ledna a února absolvovali atletické kategorie žáků, dorostu, mužů a žen. Ti nejúspěšnější se probojovali na Mistrovství České republiky. Přebory kraje se konaly v hale na Strahově. Bohužel, startovní listiny ve velké míře ovlivňovaly pozitivní testy či nařízené karantény atletů.

Dvě stříbra přivezli běžci Atletického klubu Louny z krajských přeborů žáků a dorostu Ústeckého kraje, které se konaly v nafukovací hale v Praze na Strahově. V hale se představili tři atleti týmu, v kategorii dorostenců Ondřej Valoušek a Tomáš Herink a v kategorii žáků Lukáš Laurich. Do Loun přivezli dvě stříbra, a to zásluhou T. Herinka v běhu na 1 500 metrů, kdy si s časem 4:35.13 zaběhl osobní rekord, a L. Lauricha, který běžel třísetmetrovou trať poprvé v hale a čas 40.53 vt. stačil na druhou příčku. O. Valoušek běžel po tréninkovém výpadku a doběhl s časem 5:03.87 na pátém místě. Krajské přebory čekají začátkem března také mladší žactvo. Na stejném přeboru získala také stříbrnou medaili Kateřina Helebrantová (Elna) na trati 400 m v čase 63.57 vt. Zlatou medaili přidal ve skoku vysokém Petr Svoboda s výkonem 1,64 metru. 

Výkon L. Lauricha ho poslal k jeho premiérovému startu na republikovém šampionátu. Na Mistrovství České republiky si v sobotu 26. února zaběhl "osobáček" 40.16 vt., který stačil na osmnáctou příčku. 

Krajského přeboru mužů a žen se zúčastnili atleti dvanácti klubů kraje a jedenáct z nich se mohlo radovat z medailového úspěchu. Zástupce na závodech měl klub ASK Elna Počerady. Atleti z přeborů přivezli celou sadu medailí. Běžkyně Elny Počerady na osmisetmetrové trati předvedly dramatický souboj, nakonec vyhrála Petra Helebrantová (2:17.81 ) před Zuzanou Porubčanovou (2:18.95) a obhájila tak titul z posledního přeboru. Obě běžkyně teď mají na půlce po dvou krajských titulech. Svoji premiéru si odbyla Daniela Vernerová a na trati 60 metrů překážek (10.62 vt.) dokázala získat bronzovou medaili. 

Svoji další stříbrnou medaili ve vrhu koulí vyválčil matador počeradské atletiky Josef Pap, který hodil čtrnáct metrů. Na trati nejkratšího sprintu šedesáti metrů bojoval další zástupce klubu, Vojta Hubka a dokázal si po delší době vylepšit svůj osobní rekord (07.95 vt.). „Škoda drobného zranění při rozběhu v dálce, protože byl dobře připravený na super výkon. I to k atletice patří. Ale věřím, že Vojta dostal novou chuť do dalšího tréninku. Všichni víme, jak složitými podmínkami procházíme, tak již samotná účast na závodech je super. Můžeme být spokojeni s tím, že se závody vůbec konají,“ uvedli zástupci klubu. 

P. Helebrantová nastoupila na MČR na trati 1 500 metrů a umístila se na pátém místě s časem 4:47.13 min. 





Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video