Do práce na kole nebo pěšky? Zapojte se do celorepublikové výzvy

Lucie Steklá 2022-03-08 11:21:57

Jezdíte do práce na kole, koloběžce nebo „pěšmo“ . A zkusili jste někdy nabírané kilometry proměnit v kilometry zelené a ušetřit emise? Zkuste na měsíc změnit své dopravní návyky, užijete si legaci s kolegy a kolegyněmi nebo dalšími aktivními lidmi z vašeho města či obce a namotivujete i své okolí? Zapojte se sami nebo s celou firmou do 12. ročníku Do práce na kole (nebo pěšky) 2022. Výzva je připravena také pro Louny. Registrace již začaly.


„Ale předtím ještě musíme vyzdvihnout šest lednových statečných ve vyváženém genderovém poměru tři ženy a tři muži,“ uvedl za organizátory lounské výzvy Jan Žalud. Ve výhledu je pátý ročník zapojení Loun a okolí do celostátní výzvy! A s ním silné zázemí mužů a žen, kteří jezdí a chodí nejenom v květnu, ale i v lednu a dalších měsících. „Zkrátka zjistili, že vlastní energie vložená do přemisťování je vlastně nejlepší. A podporují je v tom často i jejich osvícení zaměstnavatelé. Pokud jste to ještě nevyzkoušeli, jste tu správně. V průběhu května vyhlašujeme různé akce „na triko“, na konci vás všechny nemine vyhlášení s předáváním cen. Hlavně vás ale v průběhu výzvy čeká s vaším týmem spousta příjemných zjištění, třeba že to fakt jde. Nebo jede,“ dodal J. Žalud. Zapojit se do výzvy a informace můžete najít ve facebookové skupině Do práce na kole – Louny.

Autorkou vizuálu letošního ročníku je známá výtvarnice Eliška Podzimková, která ve své hravé ilustraci poukazuje na radost z jízdy na kole a pocit svobody. Zároveň upozorňuje na důležitost kvalitní a bezpečné infrastruktury pro využívání kola jako ekologického a zdravého dopravního prostředku. Loni se do květnové výzvy Do práce na kole zapojilo 22 114 lidí z 2 102 organizací a firem v rámci 9 213 týmů. Všichni jsme dohromady šetrně překonali 5 425 000 km, tím jsme zároveň ušetřili téměř 700 tun emisí CO2. A proč se vlastně tisíce účastníků a účastnic do výzvy Do práce na kole od roku 2011 hlásí? „Z každoročních závěrečných dotazníků nám vychází několik hlavních motivací. V období pandemie se naše akce ukázala jako jeden z mála (zábavných a zdravých) teambuildingů a aktivní doprava zůstala nejbezpečnějším druhem cestování. Lidé také začali víc přemýšlet o potřebě zařadit pravidelný pohyb do běžného pracovního dne z důvodů prevence kardiovaskulárních nemocí i psychických obtíží,“ popisuje Dominika Lenthárová z pořádajícího spolku AutoMat.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video