Startuje divize a krajské fotbalové soutěže

Lucie Steklá 2022-03-11 08:58:39

Tento víkend se na zelený pažit vrací fotbalisté. Své jarní části startuje divize i krajské soutěže, krajský přebor, 1.A i 1.B třída. Z týmů Lounska se na domácím trávníku představí divizní Louny, v B třídě Lenešice, Domoušice (KP) hrají na úvod jara derby v Žatci, Dobroměřice (A třída) zahajují zápasem v Rumburku, Chlumčany (B třída) první jarní utkání hrají v Kopistech.


Divizní Louny na svém trávníku v neděli 13. března přivítají pátý nejlepší tým soutěže Český Brod. Louny jsou se stejným počtem bodů na příčce šesté, prozatím tedy v poklidné první polovině tabulky divize B. Lounům se na podzim vcelku dařilo, z patnácti utkání sedmkrát vyhrály, třikrát remizovaly, pětkrát se z výhry radoval soupeř. Lounští fotbalisté nastříleli jednatřicet branek, ale bohužel jich také pětadvacet obdrželi. Na vedoucí tým tabulky, kterým jsou na začátku jarní sezony Neratovice/Byškovice, ztrácí devět bodů. Louny na jaře doma odehrají sedm zápasů – 27. března proti Meteoru Praha, 3. dubna přivítají Chomutov, poté Štětí (17. 4.), Neratovice/Byškovice (1. 5.), Brandýs nad Labem (15. 5.), Dobříš (27. 5.) a Most/Souš (12. 6.).

Okresní derby se hned na úvod krajského jara chystá v Žatci (9. příčka), kam přijede na podzim suverénní, tým Domoušic. Sokolové z patnácti utkání jen jednou prohráli, a to po remízovém stavu a následném penaltovém rozstřelu. V tabulce mají 43 bodů a skore 53:12. Žatci se tak nedařilo, vyhrál sedmkrát, osmkrát prohrál a má bodů jednadvacet. Domácím fanouškům se domoušičtí fotbalisté představí v sobotu 19. března, kdy přivítají soupeře z Horního Jiřetína.

V tabulce A třídy sedmé Dobroměřice (26 bodů), jediný okresní zástupce v této krajské soutěži, jaro zahájí v sobotu 12. března v Rumburku. Ten je v tabulce třináctý s dvanácti body. Na domácím trávníku hrají Dobroměřice o týden později, 19. března přivítají Liběšice.

B třída na úvod jara nabídne domácí zápas Lenešic (9. příčka, 23 bodů), soupeřem bude v sobotu 12. 3. Březno. Výhodu domácího hřiště budou mít lenešičtí i ve druhém kole, kdy přivítají Strupčice. Chlumčany (10. příčka, 21 bodů) zahajují sezonu venku, na půdě Kopist v neděli 13. března. Doma budou poprvé na jaře hrát 19. března proti soupeři z lounského okresu - Novému Sedlu. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video