Archeoskanzen přivítá jaro programem Jarilo

Lucie Steklá 2022-03-19 07:31:12

Archeoskanzen Březno, muzeum v přírodě, nacházející se na významné archeologické lokalitě, zahajuje letošní sezonu tento víkend. Zájemci se v sobotu mohou zúčastnit tradiční a oblíbené akce Jarilo 2022. Archeoskanzen, který je již třicet let součástí lounského oblastního muzea, bude přístupný od 10 do 16 hodin.


Návštěvníky čeká bohatý archeologický program, který jim během dne nabídne přednášku, ukázky života a vybavení v době bonzové, experimentální archeologie, staré výrobní postupy. Rukodělný program návštěvníkům nabídne pletení nejen pomlázek, výrobu bronzových a měděných šperků, výroba ptačích budek, ornitologický program je zavede ke kroužkování ptáků, povídání o sýčkovi s promítáním. Připraven bude také program pro děti lesního klubu Človík. Návštěvníci první jarní akce Jarilo se mohou těšit také na pravěký rituál jarní rovnodennosti a mnohé další. Ohniště nabídne možnost k opékání, k zakoupení budou pletené proutěné košíky, které si návštěvníci budou moci zkusit také vyrobit.

Archeoskanzen Březno představuje repliky staveb a obydlí období neolitu, doby železné, stěhování národů a období raně slovanského, postavené na základě místních nálezů, doplněné o zahrádky a další vybavení. Probíhají tam archeologické experimenty, návštěvníci mají možnost vyzkoušet si různé pravěké aktivity. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video