Kulturní život v Podbořanech může oživit nové Infocentrum

Alla Želinská 2022-04-07 15:05:00

Jaké jsou kulturní novinky v Podbořanech? Zatím se toho moc nedozvíme, není-li k zastižení jediný kulturní referent města, vedoucí, promítač a pokladní kina, muzea i hlubanské tvrze Martin Cyprian.

Třeba kino skoro celý březen, od 2. do 26. 3. nepromítalo. Důvod? „Mám dovolenou,“ vysvětlil nám stručně. 

Kulturně informační život ve městě by měl ožít se vznikem Infocentra, které se připravuje v budově Muzea Podbořany na Dukelské 1 s provozní dobou. Ta se teprve ladí. Město v souvislostí s otevřením Infocentra hledá dalšího pracovníka. „Bude to kolega ke mně, pracovník IC pod odborem místního hospodářství a služeb,“ upřesnil Cyprian. Informace o volném místě najdete TADY

V muzeu se v současné době provádí stavební přípravy na novou expozici, Infocentrum je stále ve fázi příprav.

Kino už zase promítá. Zajít si můžete třeba tento pátek 8. 4. na česko – slovenskou romantickou komedii „V létě ti řeknu, jak se mám“. Vstup za lidových 40 Kč, promítá se od 19:30. Program kina najdete ZDE. Předtím nebo potom si ještě můžete prohlédnout ve vstupní hale KD výstavu Pohádkový svět – ilustrace a fotografie Evy Fošenbauerové a Renaty Frančíkové. Výstava potrvá do konce května.

Ještě jedna zpráva: divadelní představení CAVEWOMAN, které se kvůli covidu přesouvalo z 27. 1. na 14. 4., nakonec je zrušeno. Tuto informaci jsme se dozvěděli od p. Cypriana před pár dny, po uzávěrce novin, takže pozvánka v KS v novinách na toto představení neplatí. Děkujeme za pochopení.

Kdyby někdo měl zájem navštívit expozici „Kaolin na Podbořansku“ v hlubanské tvrzi, je to možné po domluvě na tel. 415 214 111.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video