Fond Logit podpořil další projekty

Alla Želinská 2022-04-14 21:25:00

Šest projektů uspělo v dalším grantovém kole fondu Logit. Jeho výsledky oznámila v závěru února Ústecká komunitní nadace, která fond spravuje.

Do 11. otevřeného grantového kola programu na podporu projektů, jejichž cílem je přispívat ke zlepšování podmínek života ze-jména na území mikroregionu Podbořansko a projektů, jejichž aktivit se účastní či je využívají zaměstnanci nebo rodinní příslušníci společnosti Logit bylo přijato celkem 15 žádostí o nadační příspěvek v celkové požadované výši 250 000 Kč.

Hodnotící komise se zapojením zaměstnanců společnosti Logit s ohledem na množství zajištěných finančních prostředků navrhla k podpoře šest projektů v celkové výši 75 802 Kč.

Sbor dobrovolných hasičů ve Vroutku získal 8 552 Kč na základnu pro požární útok mladých hasičů. Prostředky půjdou na pořízení lehké požární techniky (tzv. základny) využitelné pro trénink dětí z Vroutku k zahájení požárního útoku.

Pořadatelka Dětského dne na kopci Martina Bláhová využije grant ve výši 10 000 Kč na zajištění tradičního svépomocně organizovaného dětského dne pro místní děti z Podbořan, který proběhne i letos v létě.

Svazek obcí Podbořansko obdržel 8 250 Kč na podporu turismu Life is Skill. Prostředky investuje do zajištění pronájmu čipů, které budou umístěny na zajímavých místech Podbořanska a sloužit místním i návštěvníkům jako průvodce při procházkách v okolí a tedy k propagaci místního turismu.

Kynologický spolek ZKO Nepomyšl 1033 vedený Renatou Tvrdou dostal 20 000 Kč na ozelenění a oplocení areálu ZKO Nepomyšl. Na jaře a v létě vysadí zeleň v podobě vzrostlých dřevin poskytujících stín a oplotí areál kynologického cvičiště pod lípou v Nepomyšli.

Společenstvo pro památky Podbořanska dosáhlo na 19 000 Kč, které pomohou ke vzniku pravěké zahrádky v Archeoparku Rubín. Spolek pořídí materiál pro vznik tzv. pravěké zahrádky, která bude vybudována komunitně formou veřejných brigád při stavbě vyplétaného plotu, rytí plochy a vysetí rostlin, jež zde na vrchu Rubín lidé pěstovali v dávných dobách.

Tělovýchovná jednota Spartak Lubenec obdržela 10 000 Kč na den fotbalu, který proběhne již počtvrté. Prostředky půjdou na zajištění sportovně-kulturní akce a tréninkových pomůcek, jež má přivést děti v Lubenci ke sportování a hlavně k fotbalu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video