Kam za kulturou a zábavou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2022-04-22 05:36:00

Velikonoční výstavy, pochod zdraví, den otevřených dveří, grilování, Prtský špacír, Kryptor, vaříme s Ukrajinou, Žatecký bazar, kino, divadlo - je tu třetí dubnový víkend.

ŽATECKO

PÁTEK 22. DUBNA

Kino Žatec: Po čem muži touží 2. V 17:30 hod.

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství. Ve 20 hod.

Regionální muzeum K. A. Polánka Žatec: VZPOMÍNKY NAŠÍ MAMINKY – retro výstava ze sbírky RM Žatec, která přiblíží dobu nedávno minulou. Výstava potrvá do 30. 10.

POVODEŇ NA BLŠANCE – putovní výstava připravena ve spolupráci s Českým hydrometeorologickým ústavem. Út – Pá 9 – 17, So -Ne 13 – 17 hod. Do 17. 7. 2022.

Křížova vila Žatec: ŽIJU V PRVNÍ REPUBLICE – výstava prvorepublikové módy a doplňků ze sbírky Ludmily „Koláček“ Zuskové. Do 24. 4.

VÝTVARNÉ PRÁCE K VÝSTAVĚ ŽIJU V PRVNÍ REPUBLICE – ze 17 přihlášených výtvarných děl vylosujeme 4. dubna vítěze, které odměníme věcnou cenou. Út – Pá 9 – 17, So -Ne 13 – 17 hod. Do 24. 4.

Country club Tulipán Žatec: Sklep - mistr - živá hudba, rock, pop, country. Od 21 hod.

Dino club Žatec: Jack Daniel´s párty / DJ Phathom / VSTUP povolen i bez testu a pro neočkované ! Kapacita clubu omezena. Vstup 16+. Od 22 hod.

SOBOTA 23. DUBNA

Městské divadlo Žatec: KÁJA A BAMBULÁČEK- BAMBULKOVÁ ŠOU - Přijďte si s dětmi užít báječné představení plné písniček, tanečků a soutěží! Zazní nové písničky z připravovaného CD, ale nebudou chybět ani známé hity jako je Kulička, Kakadu anebo Dalmatin! V 10 hod.

Kino Žatec: Zlouni. V 15 hod.

Morbius. V 17:30 hod.

Po čem muži touží 2. Ve 20 hod.

Letiště Macerka Žatec: Králové vzduchu - k vidění seskoky parašutistů, možnost se proletět s AN2, ve 12:30 ukázka akrobacie s v podání Petra Kopfstejna se svým speciálem, autogramiáda, ve 13 hodin průlet Gripenů JAS 39. Parkovné a vstupné se neplatí. Od 10 do 16 hod. 

Club Devítka Žatec: Žatecký bazar v podloubí - Pomůžete nám obnovit tradici sobotních trhů v podloubí? Máte přebytky ze zahrádky a chcete je prodat....nebo někoho znáte? Máte doma věci, které už nepoužíváte a chcete je poslat dál.....prodat, vyměnit, darovat....záleží jen na Vás....nebo někoho znáte? Jste drobný lokální prodejce vlastních výrobků.....nebo někoho znáte? Rezervace míst na emailu club9zatec@gmail.com. Bazar bude v podloubí tzn. nebude na účastníky pršet. Od 9 do 13 hod.

Klub Budík Žatec: Koštovačka Feuersteinovy metody. KAPACITA je stanovena na 15 účastníků na gymnáziu a 8 v klubu Budík, proto je nutná REZERVACE MÍSTA. Od 9 do 13 hod.

Workshop výroby kimchi v Budíku - OBSAZENO! Od 9:30 hod.

Kávový workshop v Budíku (rezervace) - Lektorka Kateřina Šetková. Kapacita workshopu je 10 účastníků, proto se registrujte e-mailem na BUDIKSPOLEK@GMAIL.COM, kde dostanete údaje pro zaslání účastnického poplatku, jenž činí 150 Kč (v ceně jsou veškeré suroviny). Akci podpořila vzdělávací komise MÚ Žatec. V 16 hod.

Fara Liběšice: Tuto sobotu se opět koná jarní Sbírka potravin pro potřebné. Nákupní seznam a seznam všech zapojených obchodů naleznete na www.sbirkapotravin.cz. Potraviny do sbírky je možné také přinést po domluvě přímo na liběšickou faru. 8 - 18 hod.

KŘÍŽOVA VILA ŽATEC: VÝSTAVA: ŽIJU V PRVNÍ REPUBLICE. Výstava představuje dobovou elegantní dámskou módu ze sbírky Ludmily Zuskové. Do 24. 4. 2022. Otevírací doba: úterý až pátek 9 - 17, víkend 13 - 17 hod.

STARÁ PAPÍRNA ŽATEC: STÁLÉ EXPOZICE: Z historie žateckého průmyslu. Otevírací doba: úterý až pátek 9 - 17:00, sobota 13 - 17:00 hod.

GALERIE SLADOVNA ŽATEC: STÁLÉ EXPOZICE: Sladovnictví, Tvořím s NeObyčejnou tužkou

Otevřeno: út - ne 10 – 17 hodin.

Motáč klub Bezděkov: 35 let tour KRYPTOR v Motáč klubu v Žatci - Bezděkov. V rámci oslav 35 let skupiny zahraje KRYPTOR v Motáč klubu v Žatci - Bezděkov. Od 20:30 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje DJ Majk - vstup zdarma. Od 21 hod.

NEDĚLE 24. DUBNA

Digitální kino Žatec: Mimi & Líza – Zahrada. V 15 hod.

EXPEDIČNÍ KAMERA 2022 - film festival v Žatci . Promítání můžete navštívit na dvoustovce míst v Česku i na Slovensku. Těšíme se na Vás v Žatci! Délka 250 minut. Cena 50 Kč. Od 17:30 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Vaříme s Ukrajinou – jako poděkování uprchlíků z Ukrajiny. Připraveno bude hudební vystoupení, program pro děti a samozřejmě ochutnávka ukrajinských jídel. Od 13 hod.

Budík, komunitní čajový, kulturní a vzdělávací klub Žatec: Všechny báječný věci - divadlo Navenek v Budíku . V 17 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 22. DUBNA

Vrchlického divadlo Louny, kavárna: VÝSTAVA TŘI Z VOSA LOUNY – výstava obrazů Luďka Dvořáka, Jiřího Menouška a Pavla Macáka u příležitosti jejich 70. narozenin. Potrvá do 29. dubna.

Kino Peruc: BETLÉMSKÉ SVĚTLO. Komedie ČR. V 19 hod.

Oblastní muzeum v Lounech: Výstava VELIKONOCE NA DOBOVÝCH POHLEDNICÍCH. Výstava nabídne pestrý výběr velikonočních pohlednic od konce 19. století po 80. léta 20. století. Kromě připomenutí velikonočních zvyků ukazuje také pojetí tohoto svátku v různých historických obdobích. Perličkou jsou medailony s pohledy od známých umělců, např. Josefa Weniga, Cyrila Boudy, Marie Fischerové-Kvěchové, Josefa Lady nebo Zdeňka Milera. Potrvá do 24. dubna.

Kino Světl Louny: FANTASTICKÁ ZVÍŘATA: BRUMBÁLOVA TAJEMSTVÍ - Dobrodružný/rodinný USA, dabing. V 15 hod. Také 23. - 24. 4.

PO ČEM MUŽI TOUŽÍ 2. Komedie ČR. Také 23. - 24. 4. V 17:30 a 20 hod.

VYŠEHRAD: FYLM. Komedie ČR. Také 23. 4. Ve 22 hod.

SOBOTA 23. DUBNA

Město Postoloprty: Prtský špacír – 7. ročník turistického pochodu a cyklojízdy po okolí Postoloprt. Trasy: pěší dětská 8 km (statek Vrbka, Rvenice), pěší delší 20 km a cyklotrasa 25 km (rozhledna Červeňák). Start na Mírovém nám. V 9 – 11 hod.

Archeologický skanzen Březno u Loun: BELTINE. Keltský svátek velkého ohně. Beltainový rituál, ukázky života, vybavení a řemesel doby laténské a římské, keltská kovárna, archeologická přednáška, koncert kapely Subulcus, prodej košíků a šperků, výroba kožených plácaček a vinutek – skleněných korálků, keramická dílna pro děti. Od 10 do 16 hod.

Galerie u Plazíka Peruc: VÝSTAVA AFRICKÝ SEN. Výstava známé děčínské fotografky Ilony Rosenkrancové z cest k Viktoriiným vodopádům. Výstava potrvá do 24. dubna.

Stará tělocvična ZŠ Peruc: Základní sebeobrana pro dívky 10 - 15 let. Od 14 do 17 hod.

Kino Svět Louny: JEŽEK SONIC 2. Dobrodružný/rodinný USA/Japonsko, dabing. Také 24. 4. V 10 hod.

ZLOUNI. Animovaný/rodinný USA, dabing. Také 24. 4. Ve 13 hod.

KD Zastávka Louny: II. reprezentační ples hokejového klubu HC SLOVAN LOUNY. Od 20 hod.

NEDĚLE 24. DUBNA

Městská knihovna Louny: VELIKONOČNÍ VÝSTAVA Spolku paní, dam a dívek. Potrvá do 29. května. 

DĚTSKÁ SCÉNA 2022 - RECITACE

Kynologický Klub Ataner Postoloprty: POCVIČENÍ A SOCIALIZACE - KDO U NÁS JEŠTĚ NEBYL, TAK ŠUP ŠUP POJĎTE SE PODÍVAT. Od 10 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 22. DUBNA

Chůvička Podbořany: Hudebně výtvarné odpoledne - Těšíme se vás. Od 14:30 do 15:30.

Kino Podbořany: BETLÉMSKÉ SVĚTLO - Stárnoucímu spisovateli Karlu Šejnohovi (Zdeněk Svěrák) už psaní nejde jako dřív. Nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě a jejich postavy se dožadují, aby autor pokračoval v ději. Vstup 80 Kč. Od 19:30 hod.

Obecní kino Blšany: ZÁTOPEK - životopisné drama. Australský rekordman Ron Clarke přijíždí v pohnutém roce 1968 do Prahy za legendárním běžcem Emilem Zátopkem, jehož bez-mezně obdivuje. Vstup 50 Kč. V 18:30 hod.

Kulturní dům Podbořany: Výstava POHÁDKOVÝ SVĚT - fotografie, knižní ilustrace a publikace pro děti Evy Fošenbauerové a Renaty Frančíkové. Výstava ve vestibulu kina potrvá do 30. 5.

Zámek Krásný Dvůr: STAVBY S ORIENTÁLNÍ TEMATIKOU - Výstava představí fenomén orientálních staveb (pavilonů, mešit, mostků a po-dobně) v zahradách a parcích na území naší republiky. Výstava vznikla v rámci projektu Rok osvícenské šlechty. V zámecké galerii, otevřena v otevírací době zámku, vstup zdarma. Výstava potrvá do 30. 10. 2022.

Bílá Růže Podbořany: Destination clubbing – Paul Bulva. Premiéra na Růži. RASE - Mostecký rodák, který má po severu nejednu rezidenturu, dorazí k nám do klubu, společně s sebou bere support Dj Paul Bulvu již tento pátek. Od 21 hod.

SOBOTA 23. DUBNA

GSOŠ Podbořany, Kpt. Jaroše: Den otevřených dveří dílen odborného výcviku GSOŠ Podbořany – přijďte k nám a staňte se na chvíli instalatérem, lakýrníkem - natěračem, opravářem či kovářem. Můžete se svézt Zetorem 25A, ochutnat míchané nealkoholické nápoje, navštívit školní cukrárnu. Testace veteránů – v areálu dílen školy bude souběžně probíhat testace veteránů a jejich vlastní prohlídka. Od 9 do 12 hod.

Kryry: Ukliďme spolu cyklostezku Kryry - Vroutek - pořádá Volnočasové centrum Bertík. Od 9 hodin na začátku cyklostezky v Kryrech.

Nepomyšl – Křečov: Pochod zdraví – Společenstvo pro památky Podbořanska a MS ČČK Nepomyšl přichystaly pro děti na tuto sobotu den plný dobrodružství. Čeká na vás: prohlídka kostela sv. Mikuláše, pochod na hrad Křečov, zábavný program pro děti, opékání buřtů na Křečově. Vše zajištěno! Těšíme se. Sraz u kostela v Nepomyšli ve 13:30 hod.

Nepomyšl, hospoda Pod zámkem: Grilování u Hospody pod zámkem – hovězí burgery, kuřecí špízy, steaky, vepřové steaky, klobásy, hermelíny. Všichni hste srdečně zvání. Od 17 hod.

Zámek Pětipsy: Brigáda na zámku s opékáním - Brigáda na zámku v Pětipsech s večerním opékáním vuřtů + točené pivo za nákupní cenu. Třídění historických valounů ze sutě, zvelebení hospodářské budovy, úprava předzámčí. Prosím o potvrzení účasti - pro správný počet vuřtů a piva. Od 10 do 19 hod.

NEDĚLE 24. DUBNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá. V 9 hod.

Fara Kryry: Nedělní mše sv. Ve 14 hod.

Kino Podbořany: MYŠI PATŘÍ DO NEBE - Myška Šupito ráda všechny přesvědčuje o tom, že je nejodvážnější myší na celém světě a vůbec ničeho se nebojí. Ale opak je pravdou, ve skutečnosti se pobobkuje ze všeho, co se kolem jen mihne. Vstup 40 Kč. Od 15 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video