Gunner vypátral pohřešovanou ženu. Policejní vlčák pomohl v nepřehledném terénu

Lucie Steklá 2022-04-22 20:36:07

Pátrání po pohřešované ženě mělo šťastný konec. A to díky psí policejní posile.


Pohřešování mladé ženy, která mohla být v ohrožení života, řešili policisté z Obvodního oddělení Louny v minulém měsíci. Na základě oznámení od Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje se rozjela pátrací akce. ,,Podle prvotních informací se žena měla nacházet v lese v okolí obcí Hříškov a Nové Vsi. Policisté na základě přijatého oznámení začali po ženě intenzivně pátrat. Pohřešovaná byla v telefonickém spojení, hlídce však kvůli dezorientaci nedokázala přesně určit svou polohu. Ve svém okolí viděla pouze stromy a trávu,“ uvedl Kamil Marek z oddělení tisku a prevence krajského ředitelství police Ústí nad Labem. Do pátrání byla proto zapojena posila v podobě psovoda se služebním psem Gunnerem (na snímku). Za použití smyslů, kterými psovité šelmy disponují, byla do několika minut pohřešovaná v pořádku nalezena a předána do rukou záchranářů.

Práce policejních psovodů a jejich čtyřnohých parťáků má u policie nezastupitelné místo. ,,Spolupracují nejen při pátrání po osobách a věcech, ale část z nich se specializuje také na vyhledávání drog, zbraní a střeliva nebo výbušnin. Za jejich úspěchy se skrývají hodiny práce a výcviku,“ dodal K. Marek.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video