Starosta Kadaně už nebude obhajovat křeslo starosty

j.rodling 2022-04-23 22:02:34

Kadaň – Mnohaletý starosta Kadaně Jiří Kulhánek už nebude kandidovat na starostu města. V Kadani vládne dvacet let.

Pro některé Kadaňáky narozené po roce 2000 to bude s nadsázkou šok. Po celý jejich život stál v čele města Jiří Kulhánek z ODS, teď si budou muset zvykat na jiného starostu. Kulhánek se rozhodl znovu o místo starosty neusilovat. „Řekl jsem to nejdříve kolegům. Před měsícem mi bylo šedesát let, je čas dát prostor mladším,“ vysvětluje starosta Kulhánek. Po krajských volbách se stal také náměstkem hejtmana pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit. „Slíbil jsem, že z Kadaně neuteču. Té práce je opravdu hodně, a i z toho důvodu už na starostu kandidovat nechci,“ říká Kulhánek s tím, že na kraji zůstane. Zcela nezmizí ani z politického života Kadaně, do zastupitelstva kandidovat bude, ale již bez ambicí na uvolněná místa. Je tak možné, že bude řadovým zastupitelem, případně i členem rady města.

Je skoro jisté, že ho Kadaňáci do zastupitelstva zvolí, i když bude na kdovíjaké pozici. Kulhánek totiž ve volbách dlouhodobě válcuje konkurenci, jím vedená ODS získává více než padesát procent hlasů. A silná byla i v době, kdy celostátní strana bojovala o přežití. A samotný Kulhánek vždy dostává nejvíce hlasů.

Do veřejného života vstoupil Jiří Kulhánek v roce 1993, kdy se stal v jednatřiceti letech nejmladším přednostou okresního úřadu v České republice. Od roku 2002 je starostou v Kadani, mandát obhájil čtyřikrát po sobě.

O tom, kdo obsadí jeho kancelář na radnici po letošních zářijových volbách, rozhodnou voliči. Pokud zůstanou věrní ODS jako v předchozích letech, může být kandidátem na starostu Jan Losenický, který je osm let místostarostou. Nicméně nominace politických stran zatím nejsou známé.

Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video