Piráti vstoupí do druhé ligy s novým trenérem, áčko přebírá Kamil Koláček

Piráti/L. Kult 2022-04-26 12:56:00

Postupové oslavy dozněly, startují přípravy na vstup do druhé ligy. Prvním výsledkem probíhajících jednání jsou změny v trenérském štábu seniorského týmu, který bude mít nového hlavního kouče. U mužstva i nadále zůstává postupový kouč Petr Martínek, jenž bude nově asistentem Kamila Koláčka. Naopak na střídačce A-týmu už nebudou stát dosavadní asistenti Petr Jíra s Pavlem Damaškem.

Na chomutovské střídačce se tak potkají někdejší spoluhráči, kteří spolu působili pod vrcholky Krušných hor celkem v pěti sezónách. „Chtěli jsme na pozici hlavního trenéra někoho s nejvyšší licencí A. Ta je požadována ve vyšších soutěžích, takže by nám případně odpadlo hledání trenéra s odpovídající licencí,“ vysvětluje sportovní manažer Petr Jíra.

Ten u A-týmu končí, přestože na stavbě druholigového kádru se bude z manažerské pozice podílet. „Chci se naplno soustředit na práci s juniory,“ zdůvodňuje muž, s nímž končí také Pavel Damašek. „Chtěl bych mu poděkovat za to, co pro klub odvedl, když v létě 2020 přišel jako brankář a následně se přesunul na střídačku,“ oceňuje čtyřiačtyřicetiletého rodáka z nedalekého Klášterce nad Ohří.

Kamil Koláček dosud působil převážně u chomutovských mládežnických týmů, ovšem více než sezónu pracoval jako asistent v nedaleké Kadani u seniorského prvoligového týmu. Rovněž střídačka chomutovského áčka není pro jednu z novodobých hráčských legend Pirátů neznámou. Během ročníku 2019/2020 vedl mužstvo po odvolání Martina Štrby v duelu na ledě Poruby.

Utkání 27. kola základní části Chance ligy tehdy na konci listopadu 2019 skončil chomutovskou výhrou 5:4. Stejně tak Piráti pod vedením Kamila Koláčka vyhráli v polovině října 2021 na ledě Lovosic. Soupeře tehdy rozstříleli 23:1, takže majitel 423 startů v místním dresu má zatím stoprocentní trenérskou bilanci. „Hlavního trenéra áčka jsem zatím nikdy nedělal, takže je to pro mě výzva. Doufám, že se mi ji povede naplnit,“ přeje si autor 155 chomutovských gólů a majitel 273 asistencí. „Chtěl bych, abychom hráli hezký bruslivý hokej s trochu větší chutí bránit, než to bylo v minulé sezóně,“ nastiňuje mostecký rodák.

Je tedy jasné, že do nové sezóny půjde s jiným hlavním koučem extraligový dorost Pirátů. „Řešíme to. Jakmile bude vše dojednáno a podepsáno, jméno nového trenéra oznámíme,“ uzavírá sportovní manažer a šéf chomutovské mládeže Petr Jíra.


Napsal(a): Piráti/L. Kult

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video