Hasiči uspořádali branný závod, neodradilo je ani počasí

Redakce 2022-04-27 13:24:06

,,Počasí si na nás nepřijde,“ řekli si hasiči ve Slavětíně a branný závod uspořádali. A to i přes nepřízeň počasí, které uplynulý víkend vrátilo do Čech zimu. Když v pátek slavětínští hasiči viděli, jak je počasí nevyzpytatelné a jaká je předpověď na sobotu – mráz, déšť, sníh, dali hlavy dohromady a vymysleli náhrad-ní plán, aby nemuseli závod rušit. Branný závod pro širokou veřejnost se ve Slavětíně konal po dvouleté odmlce a všichni se na něj těšili a rušit ho rozhodně nechtěli.

Organizátoři večer před závodem svolali poradu a na poslední chvíli vymysleli alternativní plán, který byl skvělý. Část trasy vedla místní sokolovnou, která byla zá-roveň zázemím, další tři disciplíny probíhal ve venkovním areálu u sokolovny.

Závodu se účastnilo celkem pětačtyřicet tříčlenných hlídek, tedy celkem 135 závodníků. ,,S doprovodem a diváky se do-stavilo přibližně 190 lidí, které přivítal starosta sboru dobrovolných hasičů Slavětín Pavel Suchý. Představil jim jednotlivé disciplíny a popřál jim mnoho zdaru. Poděkoval také sponzorům. Závod sbor pořádal ve spolupráci a s velkou podporou Okresního sdružení hasičů Louny,“ uvedli pořadatelé.

Na sále sokolovny soutěžící řešili několik úkolů - topografii a optické signály, dále pak otázky ze zdravovědy, a také vázání uzlů a grafické značky. U posledního stanoviště v sokolovně proběhla zkouška ze znalosti hasicích přístrojů a jejich použití. Na venkovním hřišti probíhala střelba ze vzduchovky, při které potrápil závodníky opravdu silný vítr, shazování hasičských kuželek i jízda na kole nebo koloběžce. ,,Branný závod byl opravdu povedený a i počasí, až na studený vítr, se obešlo bez větších výkyvů. Sílu po výkonu mohli závodníci nabrat u bohatého občerstvení,“ řekl za organizátory Pavel Suchý. 


Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video