Eliška závodí na světových hasičských hrách

Lucie Steklá 2022-05-04 13:04:18

Součástí týmu hasičů, který reprezentuje Českou republiku na 14. ročníku Světových hasičských her 2022 v portugalském Lisabonu, je také Eliška Vrbová (na snímku druhá zleva) ze Sboru dobrovolných hasičů Cítoliby.

Na hasičských hrách Eliška nastoupí v disciplínách TFA. ,,Závodím 3. a 4. května. Nerada ,,křičím“ dopředu, tak cíle a jejich hodnocení nechám až po závodech,“ hlásila E. Vrbová v pondělí dopoledne z Portugalska. Svoji účast druhá ,,nejtvrdší hasička“ republiky dlouho zvažovala, nakonec se rozhodla jet, neboť jí její okolí podpořilo. Stříbrnou příčku obsadila Eliška coby členka reprezentace Ústeckého kraje na Mistrovství České republiky dobrovolných hasičů v disciplínách TFA (Toughest Firefighter Alive - Nejtvrdší hasič přežije) loni v září. Pro dobrovolné hasičky tehdy byla účast na MČR v TFA premiérou. „Soutěž je rozdělena na čtyři úseky, které se běží krátce po sobě a jednotlivé časy se sčítají. První úsek nepatří k mým oblíbeným. Ani zde se mi nepovedl. Druhý úsek, který je hodně silový, se naštěstí povedl lépe. Třetí úsek jsem zvládla také docela dobře. Poslední úsek byl mazec. Hodně záleželo i na hlavě, protože nohy už po předchozích úsecích nemohly, ale nakonec jsem schody vyběhla z žen nejrychleji. V rámci výběru Ústeckého kraje jsme měli skvělý tým, vzájemně jsme se podporovali, bez nich bych to nedokázala,“ komentovala tehdy závod E. Vrbová, která se hasičskému sportu věnuje od svých sedmi let. Jak své zkušenosti zúročila na světových hasičských hrách, se dočtete v příštím vydání Lounského Pressu.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video