Skvělý úspěch: Cítolibská hasička Eliška má z Lisabonu stříbro

Lucie Steklá 2022-05-11 12:20:23

Bylo to náročné, ale nakonec to cinklo! Z Hasičských světových her World Firefighters Games 2022 přivezla Eliška Vrbová z SDH Cítoliby skvělé druhé místo v kategorii ženy 18 až 29 let. ,,Byl to závod, který mě vyzkoušel jak po fyzické, tak i psychické stránce. Strašně moc děkuji ostatním z české výpravy, bez nich bych to nedala! Trať nebyla jednoduchá a všichni jsme se s tím skvěle poprali, naši kluci jsou prostě borci a my, české holky jsme ukázaly, že bojujeme do posledních sil! Odvážím si spoustu zkušeností, zážitků a velkou motivaci pořádně makat i dál,“ podělila se o zážitek Eliška se svými přáteli na facebooku.


Litovat rozhodnutí na Světové hasičské hry jet, které u Elišky padlo ,,na poslední chvíli“ hasička z Cítolib rozhodně nemusí. V Lisa-bonu dosáhla velkého úspěchu. ,,Jsem velice ráda, že jsem se na hry nakonec rozhodla vyjet a to hlavně díky okolí, které mě podpořilo. Nápad se závodu zúčastnit, ale nepřišel až těsně před ním. V hlavě jsem tohle přání měla asi od prosince, kdy jsem začala s přípravou na novou sezonu,“ řekla Eliška Vrbová. Podle svých slov si stříbrné medaile strašně váží, a je ráda, že se povedlo ji vybojovat. ,,Byl to pro mě zatím nejtěžší závod. V Čechách máme v kategorii žen některé překážky lehčí, zde jsme měly vše stejné jako muži. Celý závod mi nevyšel podle představ, mrzí mě druhý úsek, který se mi nepodařil. Naopak jsem pyšná, že se mi povedlo dokončit alespoň následující třetí úsek, který pro mě byl nejnáročnější. Český tým byl skvělý, vzájemně jsme se podporovali, ohromně mě hnali dopředu a fandili, užila jsem si to s nimi,“ řekla k závodu stříbrná hasička, která závodila v disciplínách TFA. Po návratu domů Elišku na letišti čekalo překvapení. ,,Kamarádi se na mě domluvili a společně mě vyzvedli na letišti. V sobotu jsme to pak společně oslavili. Moc děkuji všem, kteří mě podpořili, fandili a drželi prsty. Moc si toho vážím, bez nich bych to nedokázala,“ dodala Eliška.

Dvaadvacetiletá Eliška Vrbová navštěvuje třetí ročník vysoké školy, v Praze na 3. Lékařské fakultě Univerzity Karlovy studuje všeobecné lékařství. U dobrovolných hasičů v Cítolibech je od svých sedmi let. (lus)

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video