Jak to bude s bouráním Lípy? Neví se

j.rodling 2022-05-11 18:39:26

Chomutov – Společnost Lidl, která má obchod u bývalého zimního stadionu, chce stavět novou prodejnu. Kvůli tomu vykoupila poslední domy ve Wolkerově ulici včetně Hospody U lípy.

O případu možného bourání budov ve Wolkerově jsme psali na začátku roku. Lidl koupil dva staré domy, hospodu a vedlejší administrativní budovu u autobusového nádraží. Na tuto druhou budovu má dokonce vydán pravomocný demoliční výběr, takže kdykoliv mohou přijet stroje a budovu zbourat. Podobný osud je pravděpodobně nachystán i pro Lípu.

Lidl původně odůvodňoval případnou demolici rozšířením parkoviště. Podle platného územního plánu ale není možné na místě domů udělat jen parkoviště. A současné vedení města tvrdí, že takovou změnu územního plánu do konce volebního období neschválí. A že bude s Lidlem jednat, byť nemá žádnou páku, kterou by mohla nasadit na řešení soukromého majetku společnosti.

Společnost Lidl na dotazy o možném bourání budov přímo neodpovídá. „V budoucnu bychom rádi v Chomutově ve Wolkerově ulici postavili novou moderní, komfortní a ekologickou prodejnu, optimalizovali provoz a uspořádání parkoviště. Záměr komunikujeme s městem Chomutov a nacházíme se v rané fázi jednání, proto není v současné době možné poskytnut bližší informace,“ uvedl tiskový mluvčí společnosti Tomáš Myler.

Jaké jsou možnosti dalšího vývoje? Lidl kupoval budovy s nějakým záměrem, a protože staví supermarkety, nedá se čekat, že by chtěl provozovat hospodu. O demolici svědčí platný demoliční výměr, o který si společnost požádala. Pokud by na místě po starých budovách nevzniklo jenom parkoviště, ale budova s prodejnou, územnímu plánu by to neodporovalo. Další variantou může být to, že společnost nechá zbourat baráky a nechá místo prázdné, čemuž se legálně nejspíše zabránit nedá. Před městem pak bude stát dilema, zda má nechat volnou plochu nezastavěnou, nebo nakonec přes změnu územního plánu povolit třeba i parkoviště.


Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video