Štafetový pohár ovládly školy ,,Komenského”

Lucie Steklá 2022-05-12 13:43:22

Osm týmů žáků prvního stupně základních škol se zúčastnilo okresního kola Štafetového poháru, které proběhlo v Lounech. Zastoupení měly školy ze Žatecka i Lounska. Postup do krajského kola si vybojovaly hned dvě školy a obě mají v názvu ,,učitele národů“ - vítězství si odvezla ZŠ Komenského alej Žatec, ze druhého místa postoupila ZŠ J. A. Komenského Louny (na snímku). Počet postupujících z okresního do krajského kola se ještě může podle časů štafet zvýšit.


Na tartanu ZŠ Otakara Jaroše v Lounech se na start štafet postavilo osm týmů, z Loun to byly ZŠ J. A. Komenského, ZŠ Prokopa Holého, která byla pořadatelem závodů a v předchozích ročnících tradičním a doposud jediným vítězem Štafetového poháru s několikanásobným postupem na republikové finále, ZŠ Otakara Jaroše, ZŠ Přemyslovců a ZŠ Školní, z vesnických škol se závodů zúčastnila ZŠ Černčice, ze Žatce to byla ZŠ Komenského alej a ZŠ Jižní. V součtu všech štafet, které každá škola běžela čtyři vždy s osmi účastníky v týmu A a týmu B na úseku 8krát 100 metrů a 8krát 200 metrů byla nejrychlejší žatecká Kom. Alej s časem 9:23,01, druhé místo patří lounské ZŠ J. A. Komenského s časem 9:40,00, jen o dvě vteřinky pomaleji štafety zaběhli školáci ze ZŠ Jižní Žatec. Stejný čas měly na čtvrtém místě štafety ZŠ P. Holého Louny a ZŠ Černčice 9:44,00, šestá ZŠ O Jaroše Louny měla čas 9:49,00, přesně deset minut byl součet štafet ZŠ Přemyslovců Louny, 10:44,00 štafeta ZŠ Školní Louny.

Devátý ročník Štafetového poháru odstartoval po dvouleté pauze. Soutěž, která je určena pro žáky prvního stupně základních škol se poprvé od roku 2019 uskuteční v plném rozsahu. V letech 2020 a 2021 se kvůli covidovým opatřením proběhla pouze republiková finále. ,,Zájem o tuto soutěž ovšem rozhodně neopadl. Letos se mělo uskutečnit celkem 76 okresních kol, kterých se zúčastnilo okolo osmi set základních škol. Většina okresních kol už je minulostí. V průměru se pak každého okresního kola zúčastnilo osm až dvanáct základních škol. Krajská kola jsou na programu od 13. května. Samotné celorepublikové finále se pak uskuteční 26. května a jeho hostitelem je Holešov,” uvedli organizátoři z Českého atletického svazu. Na finále by neměly chybět ani patronky letošního ročníku, kterými jsou členky zlaté štafety na 4x400 metrů z loňského evropského šampionátu do 23 let v Tallinnu, které v této pozici vystřídaly své mužské kolegy z reprezentační štafety na 4x100 metrů. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video