Jak bude vypadat lázeňský dům? Architekti se pustí do práce

j.rodling 2022-05-19 09:20:43

Klášterec – Město Klášterec dělá další krok ke svému cíli, stát se lázeňským městem. Aktuálně hledá podobu lázeňského domu.

Nová stavba by měla nabídnout asi dvě stovky lůžek, parkoviště a další zázemí pro hosty. Bez nového domu by lázně nezískaly oficiální lázeňský status, je tedy pro další rozvoj nezbytný. Už dříve se město dohodlo s Priessnitzovými léčebnými lázněmi Jeseníky na společném lázeňském podniku. Město do něho vložilo majetek, na který má ale nadále předkupní právo, lázně Priessnitz pak mají přinést zkušenosti s provozem a rozvojem lázeňství.

Jak by mohl lázeňský dům vypadat, a hlavně, jak ho vhodně zakomponovat do současného areálu, budou řešit tři architekti. „V minulém týdnu město navštívily tři architektonické kanceláře, které se byly podívat v prostoru lázní a měly by každá připravit vlastní studii proveditelnosti,“ uvádí starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd. Podle předpokladu by studie měly být dokončené v srpnu. Město si pak ze studií vybere tu nejlepší, nebo zkombinuje závěry studií dohromady.

Odborníci si budou muset poradit s kombinací moderních technologií a historickým vzhledem lázeňského areálu. Například restaurace Peřeje získala nedávno titul Památka roku 2021 Ústeckého kraje za citlivou rekonstrukci historického objektu.

Po studiích proveditelnosti město nechá zadat projekt. Vytvoření dokumentace a získání všech potřebných povolení potrvá zhruba dva roky, kopnout do země by se mohlo někdy v roce 2024. Areál v současné době normálně funguje, město prodloužilo smlouvu s dosavadním nájemcem.

Jak již dříve uvedl starosta Drozd, Klášterec se vydal na cestu stát se lázeňským městem. Od lázní si slibuje rozvoj cestovního ruchu a podnikání, který se má pozitivně odrazit v celém městě.


Napsal(a): j.rodling

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video