Jirkov se bude s úřednicí soudit

Redakce 2022-05-30 15:47:41

Jirkov - Spor s bývalou úřednicí se rozhodne u soudu. Město Jirkov nechce platit odškodné a bude se raději soudit.

Jirkov bude pokračovat v soudním sporu s bývalou vedoucí městského úřadu Zitou Kamišovou. Ta město zažalovala kvůli údajně neoprávněné výpovědi. Na návrh mimosoudní dohody, kdy byla žalobu ochotná stáhnout za 900 tisíc korun, jirkovští zastupitelé nepřistoupili.

„Od právní zástupkyně, která nás ve sporu zastupuje, nám bylo doporučeno ve sporu pokračovat,“ uvedla starostka Darina Kováčová, podrobnosti případu i na radu právničky nechtěla veřejně komentovat.

Jirkov dříve nemohl najít právní kancelář, která by jej ve sporu zastupovala, nakonec se ale advokátka našla. „S paní doktorkou jsem mluvil, chápu, že se nemá teď nic prozrazovat. Už jenom to, že souhlasila se zastupováním, znamená, že to nevidí tak černě. Já osobně to tak růžově nevidím,“ komentoval to na schůzi opoziční zastupitel Josef Dušek. „Já si myslím, že by se nemělo ustupovat, já bych šel do sporu,“ vyjádřil názor jiný zastupitel Jan Vaclík.

Podobný názor měli i ostatní zastupitelé a zastupitelky. Všichni hlasovali pro pokračování soudního sporu, výjimkou byli čtyři opoziční zastupitelé, kteří nehlasovali vůbec. Město nyní čeká na stanovení termínu prvního soudního líčení.

Zita Kamišová stanula v čele nově vzniklého odboru kanceláře úřadu v říjnu 2019. Jmenovaná byla dekretem. Úřad ji z funkce vypověděl v březnu následujícího roku s vysvětlením, že se tak děje v rámci zkušební doby. Podle Kamišové ale nebyla výpověď ve zkušební době oprávněná.

Na podzim loňského roku město oslovil právní zástupce Zity Kamišové, aby se domluvili na možnostech smírného řešení, nabídl vyrovnání ve výši 900 tisíc korun. Odůvodnil to způsobem ukončení pracovního poměru a tím, že jeho klientka měla následně problém najít odpovídající práci. „Fakticky se stala neuplatnitelnou ve veřejné správě, v níž se dlouhodobě pohybovala,“ argumentoval v písemném vyjádření advokát Petr Jirát.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video