Návštěva skautů ze Zschopau

Skauti Louny 2022-06-09 10:43:00

Po dlouhé době restrikcí a omezení kvůli nemoci začínající na ,,C“ se lounští skauti mohli opět vidět s kamarády z partnerského města Zschopau. ,,Již mnoho let pořádáme tak zvaně na střídačku víkendové návštěvy doprovázené rozmanitým programem, který odpovídá možnostem a zvyklostem každého státu.

 Při letošní návštěvě v Lounech, deseti německých a třinácti českých dětí, jsme navštívili zříceninu hradu Hazmburk, důkladně se vykoupali v Lounské plavecké hale, která se velmi líbila, a rovněž jsme křížem krážem prošli celé město se soutěžními cíli. Pět namíchaných (rozuměj mezinárodních) skupin dětí pak soutěžilo v dovednostech spojených s filmem, divadlem a jinými druhy představení. Před odjezdem si také všichni mohli vyrobit sádrové masky jako přímý odlitek vlastního obličeje,“ hodnotili setkání Petr Bačky Gnida a Martina Láby Gnidová.
Po celou dobu pobytu skupina využívala kapacity skautské klubovny situované v Masarykových sadech. ,,Chtěli bychom poděkovat za shovívavost provozovatele výstaviště, v jehož střeženém oplocení skauti společně s německými kamarády do pozdních hodin, mnohdy jen za svitu baterek, hráli noční bojové hry. Toto německé děti z domova mládeže v Zschopau zažily poprvé a velice se jim noční i celý víkendový program líbil. Již teď jsme umluveni, že pokud to situace dovolí, navštívíme zase my je na přelomu září a října za hranicemi naší republiky,“ dodali.

Napsal(a): Skauti Louny

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video