Tour de Prty podpoří Renatu

Lucie Steklá 2022-06-10 15:18:11

Paní Renata řadu let pomáhala dětem, teď potřebuje pomoci ona, neboť se ocitla v těžké situaci. Před třinácti lety jí byla diagnostikována roztroušená skleróza. Nyní je v invalidním důchodu. Její zdravotní stav a celou životní situaci zkomplikovala letošní vážná dopravní nehoda. Renata velice ráda sportovala, jejím nejoblíbenějším sportem byla cyklistika. Právě skrze tento sport jí chtějí Postoloprtští pomoci.

Konkrétně ji podpoří spolek Porta Apostolorum. A pomoci můžete i vy. Stačí se v sobotu 11. června zúčastnit poznávací cyklistické jízdy Tour de Prty, která startuje mezi devátou a jedenáctou hodinou dopolední. „Startujeme individuálně od infocentra na Mírovém náměstí v Postoloprtech, kde bude registrace cyklistů. Dojezd je do 14 hodin na místo startu,“ zvou pořadatelé.

Startovné je padesát korun, dětí platí dvacku. Právě vybrané startovné bude věnováno paní Renatě. ,,Nemůžete-li se akce zúčastnit a chcete být také součástí a podpořit Renatu Kučerovou, uhraďte startovné na účet spolku Porta Apostolorum 273507149/0300. Veškeré startovné Renatě předáme,“ dodali pořadatelé.

Renata Kučerová (na snímku) bydlí v rodinném domě ve Rvenicích u Postoloprt se svým třináctiletým synem Janem. Vystudovala zdravotnickou školu v Mostě. Po studiu pomáhala sociálně slabým. Pracovala také v Dětské psychiatrické léčebně v Lounech nebo Kojeneckém ústavu v Mostě. Byla oblíbenou kolegyní a kamarádkou, nejen pro spolu-pracovníky, ale i pro děti.

,,Renata by si ráda pořídila Rollz Motion, chodítko a vozík v jednom, aby s pomocí druhé osoby zvládala přesun ze Rvenic například na úřady, k lékaři či na kulturní a společenské akce nejen v našem městě. V rámci rehabilitace je vhodný právě proto, že kombinuje možnost chůze, kterou doposud v omezené míře zvládá a která ji pomáhá udržovat svalovou hmotu. Tento vozík je lehký a skladný, dá se snadno přepravovat auto-mobilem a byl by Renatě skvělým pomocníkem,“ vysvětlila za pořadatelský tým Iveta Petřivalská. Při Renatině finanční situaci je však zařízení nedostupným luxusem. ,,Výnos ze startovného cyklovyjížďky Tour de Prty bude předán Renatě Kučerové přímo na akci. Účastníci mohou přispět jakoukoliv částkou, i vyšší, než je startovné, a přispějí tak na koupi vozíku,“ dodala.

Při zápisu na cyklotour účastník obdrží popis tras s mapkou a formulář, na který při vyjížďce doplní razítka z kontrolních bodů. Pořadatelé připravili trasy dlouhé 18 a 40 kilometrů vedoucí po silnicích a polních cestách. ,,Trasy jsou vedené z Postoloprt po obcích, které patří do správního obvodu města. Po cestě je možné nahlédnout do kapliček ve Strkovicích, Levonicích a Seleticích a kostela v Hradišti, které budou pro účastníky vyjížďky mimořádně otevřené,“ zve spolek.                                                               

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video