Kam za kulturou a zábavou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2022-06-10 20:17:00

Dobrodění, Navzdory open Air, Zahradní sešlost, dětské dny, Autosalon a Rodina a volná čas, Letní kino, Víkend otevřených zahrad, Izzyho memoriál, Tour de Prty, Vzhůru na kopec! Je tu druhý červnový víkend.

ŽATECKO

SOBOTA 11. ČERVNA

Dreherův pivovar Žatec: NAVZDORY OPEN AIR - Hudební festival v areálu bývalé Fruty. Účinkují: Barbora Poláková, PSH, Gaia Mesiah, Jiří Schmitzer, Levoruký Eda, Najust, ad. Občerstvení, obří skluzavka pro děti, kolotoč, skákací hrad. Od 11 hodin.

Klášterní zahrada Žatec: Zahradní sešlost - Zábavné odpoledne pro celou rodinu s živou muzikou. Skákací hrady, lukostřelba, malování na obličej, dětské disco a další atrakce pro děti. Občerstvení zajištěno. Zahrají kapely: Maniac, Ogee, Destroy Self, Trepifajxl0. Od 14 hodin.

Galerie U radnice Žatec: DIGITÁLNÍ MALBA: VERNISÁŽ VÝSTAVY OBRAZŮ ILONY LOUBKOVÉ. Od 16 hodin. Výstava pražské výtvarnice potrvá do 30. 7.

MEDERŮV DŮM ŽATEC: OTEVŘENÍ VEŘEJNOSTI, Mederův dům – nám. 5. května. Od 10 do 16 hodin.

LETNÍ KINO ŽATEC: JURSKÝ SVĚT: NADVLÁDA - Dobrodružný akční film USA, dabing. Příběh se odehrává čtyři roky po zániku původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho si lidé museli zvyknout i na to, že už patrně nestojí na vrcholu potravního řetězce. Hrají: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, ad. Od 21:30 hod.

Zámek Stekník: Víkend otevřených zahrad na zámku Stekník. Prohlídky samostatně do zahrad již od 10 –17 h. Mimořádné prohlídky zámeckých zahrad s průvodcem (minimálně 5 osob) začínají v: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00. Do zahrad je možné si donést i vlastní piknikové deky. Také v neděli. Od 10 hod.

NEDĚLE 12. ČERVNA

Letní kino Žatec: PÁNSKÝ KLUB - Komedie ČR. Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Komedie o lásce a jejích podobách a o tom, že nikdy není pozdě pokusit se něco napravit. Hrají: Kristýna Hrušínská, Jiří Mádl, Milan Šteindler, Boleslav Polívka, ad. Od 21:30 hod.

Staňkovice, fotbalové hřiště: Maškarní karneval. Pořádají Staňkovické ženy ve spolupráci s obcí. Tombola, odměny, soutěže, DJ, občerstvení. B maskách mohou dorazit i dospěláci. Od 15 hod.

LOUNSKO

SOBOTA 11. ČERVNA

Výstaviště Louny: Autosalon Louny + Rodina a volný čas + Řemesla a kreativita - Autosalon Louny – vyber si AUTO na výstavě Autosalonu Louny. Osobní auta, karavany, motocykly, čtyřkolky – přijede mnoho novinek… Výstava „Rodina a volný čas“ – výstava pro celou rodinu a aktivní trávení volného času. Řemesla a kreativita, především na venkovní ploše se představí řada řemeslníků. Program Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, hudební a taneční vystoupení. Malování na obličej, kolotoče, jízda na koních. Také v neděli. Od 9 do 17 hod.

Stáj Dvůr Židovice: Westernové WRC C, D a Hobby závody - Srdečně zveme všechny organizované a neorganizované jezdce na westernové D + C a Hobby závody. Od 7 hodin licence WRC. Připraveny jsou westernové disciplíny, a to i pro nejmenší děti, anglické disciplíny, In Hand Trail, Ranch Riding a další. Od 6 hodin, celý den.

Louny Stromovka: 15. ročník Dobrodění – 15. ročník. Těšit se můžete na dětské odpoledne a hudební večer. Vystoupí Taneční klub Luna Louny, kouzelník Petr, lounské mažoretky Slunečnice, představí se autíčka RC modelář Dobroměřice, hasiči z Černčic, Paolo +Zuzka duo – akustický šanson z Loun, Klášterecké divadlo DS Klas – hra Saturnin, ACE – klasik rock Louny, Refreš – hodňoučkej bigbít z Tejnice, Paralet – staří místní dobrodějové. Na den plný zábavy zve spolek Dobroděj všechny lidičky. Pojďte podpořit patnáctý ročník charitativní akce. Od 14 hod.

Město Postoloprty: Tour de Prty - Cyklistická vyjížďka po okolí Postoloprt. Akci pořádá spolek Porta Apostolorum. Startujeme individuálně v sobotu v čase 9.00 – 11.00 hod od Infocentra Kulturního zařízení města Postoloprty, Mírové nám. 3, kde bude registrace cyklistů. Dojezd do 14 hod. do Infocentra v Postoloprtech.

Rozhledna na Červeňáku: VZHŮRU NA KOPEC! - 3. ročník rodinného dne . Na děti čeká opět zábavně naučná stezka s úkoly, kreativní dílny s odměnou a úžasným výhledem na kopci. Připraveno bude i pestré občerstvení, a tak zatímco se děti budou bavit, rodiče si mohou dopřát párky s pivem, vínem nebo sladkými donuty. Od 10 hod.

NEDĚLE 12. ČERVNA

Dělnický dům Cítoliby: Zábavné odpoledne pro děti - Klauni Pepišto a Peťula, mažoretky Čiperky, soutěže, diskotéka s překvapením. Skákací hrad, trapné žonglování, malování na obličej, tvarování balonků. Vstup dobrovolná, děti pouze s doprovodem dospělého. Od 14 hod. 

KD Smolnice: Pichlovanka - hudební taneční odpoledne. Rezervace na tel.: 722 012 572. Od 14 hod.

Peruc: LETNÍ VYPRÁVĚNÍ V ZÁMECKÉM PARKU - začátek u Boženiny studánky. Od 10:30 do 17 hod.

Děkanství Postoloprty: Slavnost Nejsvětější Trojice, mše svatá. V kostele v Postoloprtech v 8:30, v kostele v Bitozevsi v 11.15 hod.

PODBOŘANSKO

SOBOTA 11. ČERVNA

Kněžice: Kněžické rybníky - Pozorování ptáků na Kněžických rybnících a ukázka odchytu a kroužkování. Pořádá ROS Fenix. Od 6 do 10 hod.

Nádrž u hasičské zbrojnice Podbořany: RYBÁŘSKÉ ZÁVODY Izzyho memoriál - závody dětí a mládeže do 18 let od 8 do 11 hodin, dospělí od 12:30 do 16:30 hodin. Registrace závodníků: děti a mládež od 7 hodin, dospělí od 12 hodin. Ryby se vrací vodě. Poháry, věcné ceny. Občerstvení. Na akci zvou Radek Reindl, Petr Jambor, Milan Michler, SDH Podbořany a další kamarádi. Od 8 hod.

Podbořany, Na Kopci: DĚTSKÝ DEN NA KOPCI 2022 - 10 stanovišť, prezentace a malé překvapení (věci na převlečení s sebou). Představí se hasiči, kynologové, ČČK. Zvou starousedlíci z lokality Na Kopci. Hřiště a kolem kostela sv. Petra a Pavla v Podbořanech. Od 13 h.

Podbořany městské koupaliště: Otevření pro veřejnost. Od 10 do 20 hod.

Město Kryry: Kryry třikrát jinak - Rozhledny v pohybu. Město Kryry zve děti i dospělé na běh a štafety kolem rozhledny. Od 10 hodin.

Městys Nepomyšl: DĚTSKÝ DEN - MS ČČK Nepomyšl ve spolupráci s rybáři, hasiči a Městysem Nepomyšl zvou na fotbalové hřiště. Soutěže, paintball, malování na obličej, ukázka hasičů. Zápisné 50 Kč. Občerstvení zajištěno. Večer (od 18 hod) taneční zábava, hraje skupina JIH Band. Od 14:30 hodin.

Stachov u Blšan: 1. ročník nohejbalového turnaje trojic – malé občerstvení zajištěno. Přijďte fandit! Od 12 hod.

Blšany, za obecním kinem: Dětský den alias sportovní odpoledne - pořádá OV Blšany, občerstvení zajištěno. Vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

Malá Černoc: Den dětí – pořádají OV a Přátelé Malé Černoce. Soutěže jednotlivé, soutěže týmové, traktor, hasiči, policie. Foto koutek, jíslo a pití k zakoupení na místě. Od 14 hod.

Zámek Krásný Dvůr: VÍKEND OTEVŘENÝCH ZAHRAD - Program je připraven na oba dny. Komentované procházky parkem vždy dopoledne. Délka procházky 2 hodiny. Vstupné 160 Kč, snížené vstupné 130 Kč. Od 10:30 hodin. V neděli 12. 6. koncert pěveckého sboru Egeria v zámeckém parku v 15 hod.

Obec Kolešov: KOLEŠOVSKÝ FESŤÁČEK - 3. ročník. Kabát revival Plzeň, Jezev Čík rock Žatec, Votazník, Generační problém Čakovický BigBeat. Vstup 150 Kč. Od 14 hod.

NEDĚLE 12. ČERVNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Slavnost Nejsvětější Trojice, tento den budeme prožívat 1. výročí sv. přijímání dětí. Od 9 hod.

Fara Kryry: Nedělní mše sv. - Slavnost Nejsvětější Trojice. Ve 14 hod.

Kino Podbořany: UŠÁK CHICKY A ZLOKŘEČEK - Mladý Chicky je jiný než ostatní. Je tak trochu neobyčejný. Narodil se jako napůl kuře a napůl zajíc. Animovaný. 40 Kč. V 15 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video