Podbořanské letní slavnosti: pódium, taneční parket, pláž, kolotoče, bezbariérové záchody – to vše na náměstí

Alla Želinská 2022-06-16 00:44:00

Na Tatranu proběhne Den plný fotbalu, na zahradě kostela akční pohádka. Masarykovu náměstí se uleví od provozu - částečně se omezí doprava, hlavní silnice nebude uzavřena, dojde pouze k omezení maximální rychlosti na 30km/h kvůli bezpečnosti.

V pátek a v sobotu 17. a 18. června Masarykovo náměstí v Podbořanech rozezní a rozpohybují Podbořanské letní slavnosti – letos ve znamení 660 let od první písemné zmínky města. Koncertní program na hlavním pódiu před kulturním domem odstartuje v pátek v 16 hodin kapela Schlak, po níž nastoupí Terrapie, Full Time, kapela Maniac a před půlnocí Ota Balafe Band.

Doprovodný program slavností – beachvolejbalový turnaj a den plný fotbalu ovšem začne vždy už dopoledne. Plážový volejbal v centru města v pátek ráno, fotbalový den pak v sobotu dopoledne.

„Hrát se bude po dvou letech znovu na náměstí, písek městu věnovala společnost Sibelco, největším sponzorem je Město Podbořany, firma Sekom plus, SASME Kadañ a Michal Červený,“ uvedla za organizační tým beachvolejbalového turnaje Stáňa Čapková. Pro vítěze jsou připravené krásné a památeční medaile a poháry. „Design medailí jsem vybírala já z možností firmy, u které je objednáváme celé roky. Letos jsou speciální, mají dvě "lícové" strany, jednu s odkazem na sportovní klání, za které je můžete získat, a druhou s logem připomínajícím letošní slavnostní rok pro Podbořany, 660 let od první písemné zmínky, které navrhl a uvedl do života Martin Cyprian,“ řekla. Medailí je celkem dvanáct, vždy po dvou kusech v barvě kovu příslušné k umístění – zlaté, stříbrné, bronzové. „Emblémem "660" jsou opatřeny i oba poháry pro vítěze každého dne s označením názvu turnaje Beachvolejbal Podbořany 2022 – O pohár starosty města Podbořany Radka Reindla, který je i s ostatními cenami předá,“ dodala S. Čapková. Přijďte fandit kdykoliv v pátek nebo sobotu! V pátek se utkají smíšené dvojice, v sobotu mužské. Začátky obou turnajů v 9 hodin.

V sobotu 18. června si přijďte také užít Den plný fotbalu na sportovním hřišti TJ Tatran, kde se postupně představí celky Tatranu i dalších klubů z okolí. V 10 hodin začne turnaj mladší přípravky Podbořany – Louny, v 11 nastoupí starší přípravka Podbořan a Loun, ve 12 hodin se utkají týmy mladších žáků Podbořan a Dobroměřic a ve 14 hodin k mistrovskému utkaní 1.B třídy nastoupí mužstva Podbořan a Nového Sedla.

Sobotní program slavností na náměstí začíná již v poledne – zahraje Symfonický orchestr "ESO", vystoupí hudebníci ZUŠ Podbořany, před 15. hodinou všechny přivítá starosta města Radek Reindl. Na pódiu se objeví Ritmo Factory, Klára Kolomazníková, taneční plochu rozvíří TK Power of dance pod vedením Aleny Putové, připravené je dětské divadlo 100 opic, které zahraje od 16 hodin akční pohádku DlouŠiBy (pozor, odehraje se v Meditační zahradě u žlutého kostela).

V podvečer na hlavním pódiu také uslyšíte mladého zpěváka Filipa Richie, poté bude hrát Česká smyčcová ROCKharmonie, večer vystoupí Doctor P.P., Pavel Callta, kapela Pekař a o půlnoci to rozjede DJ Aisha.

Slovem po oba dny provází Klára Kolomazníková a v pátek také Karel Fiala. Vstup na slavnosti je volný, vstupné se neplatí. 

Kromě občerstvení, které samozřejmě nebude chybět, je také důležité sociální zázemí, letošní novinkou jsou nové veřejné toalety. „Každý rok na slavnosti vynakládáme nemálo peněz na mobilní toalety. A i při jiných akcích na náměstí se potkáváme s nedostatkem toalet. A ty v průjezdu u pošty jsou již jaksi "za horizontem". Proto jsme instalovali nové veřejné záchodky na náměstí včetně bezbariérového,“ uvedl na sociální síti starosta.

V souvislosti s pořádáním Letních slavností na Masarykově náměstí je částečně omezena doprava, a to od středečních 17 hodin až do 17 hodin neděle 19. 6. Hlavní silnice II/221 není uzavřena, dojde pouze k omezení maximální rychlosti na 30km/h z důvodu zvýšení bezpečnosti.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video