Dvacátý jirkovský crossmarathon byl posledním

Redakce 2022-06-19 14:38:50

Jirkov - Dvouletá covidová pauza zasáhla i pořadatele tradičního sportovního závodu Jirkovský crossmarathon (JCM). Kvůli ní se již 20. ročník závodu JCM odsunul a zprvu bylo obtížné se opět dostat do podvědomí závodníků.

Přesto se na startovní čáře sešlo 136 nadšenců - maratonců (trať 42 km), půlmaratonců (21 km) a cyklistů (42 km). Dorazili i čtyři koloběžci (42 km) a pět turistů.

Počasí bylo takřka ideální - nebe bez mráčku, lehký větřík a teplota správná pro venkovní aktivitu. Diváci se dočkali i nových traťových rekordů. Náročnou maratonskou trať uběhl v neuvěřitelném čase 3:19:13 Jiří Malý. Neméně úspěšně si vedla i běžkyně Vendula Kelbichová s časem 3:29:22. Také nejlepší cyklista pan Vojíř Jaroslav s časem 1:23:49 se nenechal zahanbit. Nesmíme zapomenout i na půlmaratonce Eliáše Lukáše, který dosáhl času 1:38:24. Veškeré výkony si můžete najít ve výsledkové listině na webových stránkách - www.crossmarathon.cz.

Poslední ročník

Pořadatelé by proto touto cestou chtěli poděkovat vedení města Jirkova za dlouholetou podporu sportovního závodu JCM, bez které by se za stávajících podmínek nemohl uskutečnit. Poděkování patří i sponzorům, kteří svými dary dokázali vykouzlit úsměvy na vyčerpaných tvářích závodníků. „Nesmíme také zapomenout na všechny naše pomocníky na kontrolních bodech, kteří se starali o občerstvovací komfort závodníků na trasách a těch, kteří zajišťovali organizaci na startu a v cíli,“ říkají organizátoři závodu Jaromír a Marcela Raisrovi z Jirkova

„Někteří maratonci, například pan Königsmark, s námi prošli všech dvacet ročníků JCM a podle svých slov zde zanechali kus svého života a závod byl pro ně srdcovou záležitostí. Rádi se k nám vraceli pro krásné výhledy z našich Krušných hor, brali závod jako velkou sportovní výzvu, traťové převýšení takřka 1000 m je velice náročné, a v neposlední řadě i pro rodinnou atmosféru, která se v dnešní době už z velkých akcí vytrácí. I nám, pořadatelům, bude líto, že JCM končí. Třeba se najde někdo mladší, který naváže na tradici,“ uvádějí pořadatelé Raisrovi z Jirkova.  

Foto: Ladislav Chlíbek 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video