Domoušice vyhrály krajský přebor, divizi ale hrát nebudou. Pavel Schettl: ,,O našem vítězství rozhodly výsledky z podzimní části

Redakce 2022-06-30 16:12:00

Fotbalisté Sokola Domoušice v uplynulé sezoně vyhráli krajský přebor a zapsali se nesmazatelně do historie klubu. Na obrovském úspěchu má rozhodující podíl trenér Pavel Schettl, kterému jsme položili několik otázek.


Nejprve Vás poprosím o celkové hodnocení sezony?

Celkové hodnocení musí být určitě pozitivní, vzhledem k našim výsledkům po celý rok. Sezona jako celek proběhla nad očekávání. Rozdělím sezonu na dvě poloviny, podzim byl od nás téměř bezchybný, na jaře už několik klopýtnutí bylo, ale ten náskok v tabulce jsme v závěru uhájili. O našem vítězství rozhodly výsledky z podzimní části sezony.

S jakým očekáváním jste šli do postupové sezony?

Nerad jdu do zápasů nebo sezony s nějakým očekáváním, protože poté člověk porovnává ta očekávání s realitou a může být zklamaný. Po pandemii bylo důležité odhadnout kondiční připravenost hráčů, kteří měli dlouho pauzu od fotbalu. Potřebovali jsme kvalitně potrénovat, avšak dávat pozor, aby hráči nebyli přetrénovaní a nedocházelo ke zraněním, která by oslabila celý tým. Potřebovali jsme využít náš velký ofenzivní potenciál a v defenzivě inkasovat co nejméně. To se nám povedlo, především v podzimní části, kdy jsme získali rozhodující náskok a respekt všech soupeřů.

V závěru na vás dotíral Vilémov, který měl výbornou formu, nestrachovali jste se o 1. místo?

Ano, Vilémov se na jaře rozjel a měl opravdu formu. Hrál kombinačně, dařilo se mu i střelecky, ale formu jako Domoušice na podzim, přeci jen neměl (smích).

Jací hráči měli největší podíl na té povedené sezoně?

Vzhledem k počtu hráčů, co jsem měl k dispozici, tak všichni. Pomalu každý zápas dokázal někdo vzít odpovědnost na sebe a překvapit svým výkonem. Náš tým byl výjimečný tím, že máme hodně hráčů, co dokážou rozhodnout utkání svou individuální kvalitou, ale zároveň hrají týmově. Ofenzivní hráči měli určitou volnost, ale samozřejmě museli v součinnosti s defenzivními hráči pracovat i v obraně.

Bylo něco, s čím jste tuto sezonu nebyl spokojený?

Spokojen jsem nebyl hlavně v jarní části s hrou v defenzivě, kde jsme dostávali ví-ce gólů a některé zbytečné. Na podzim si nepamatuji, že bych v kabině zvýšil hlas, na jaře to bylo asi třikrát a jednou to od-neslo i zařízení kabiny.

Jak jste v kabině postup oslavili?

Oslavili jsme to hlavně po posledním zápase na společné ,,dokopné“. Seděli jsme u piva, zpívali, zpestřili jsme si to dovednostní soutěží, která měla velikou kvalitu. My jsme první no a co, znělo snad 100krát (smích).

Dnes už víme, že Domoušice divizi hrát nebudou, jak se teď cítíte?

Trochu jsme to tušili, ale pořád jsme doufali, že se to nějakým způsobem vyřeší, ale bohužel. Je to hrozný pocit, ale to je realita, snad se stejná parta ještě někdy sejde.

Jak to bude s Domoušicemi v příští sezoně?

To už není otázka na mě. Nicméně v této podobě asi jako tým končí. Co se tu bude v Domoušicích hrát, je v současné době předmětem jednání.

Děkuji za rozhovor. Otto Urma


VYJÁDŘENÍ VÝBORU FOTBALOVÉHO ODDÍLU SOKOL DOMOUŠICE K SOUČASNÉ SITUACI V KLUBU

Vzhledem k šířícím se „zaručeným“ informacím ohledně Sokola Domoušice, vydává výbor fotbalového oddílu následující prohlášení.

Jediným důvodem, proč se klub rozhodl nepokračovat v současném modelu fungovaní, ať už v divizi nebo v krajském přeboru, je nedostatek peněz. Chybějící mládežnická mužstva a nevyhovující hřiště, bychom dokázali vyřešit.

Na financování se podílela pouze Obec Domoušice a dva „blázni“, kteří v Domoušicích hráli od žáků. Proto se další pokračování klubu v tomto režimu, také vzhledem k současné ekonomické situaci ve společnosti, stalo neúnosné.

Rozpočet se v posledních letech, hlavně vzhledem k finanční náročnosti na odměny hráčů a trenéra, vyšplhal do závratných čísel a v postupové sezoně výrazně překročil hranici jednoho milionu korun.

Snažili jsme se situaci řešit, ale bohužel se to, ani po četných jednáních na různých místech, nepodařilo. Nikomu jsme ale nezůstali nic dlužni, všechny závazky máme uhrazeny. A to pokládáme za veliký úspěch.

Dále už ale nechceme takto pokračovat. A vůbec to neznamená konec fotbalu v Domoušicích, jak se snaží tvrdit někteří senzacetichtiví novináři. Naopak. Pokusíme se dát dohromady mužstvo z místních a obnovit v klubu také mládež.

Aktuální situace ze začátku tohoto týdne je taková, že s největší pravděpodobností dojde ke vzniku sdruženého družstva Sokol Domoušice a FK Ústí nad Labem - mládež, z.s. které bude v následující sezoně hrát krajský přebor. Po jeho skončení převezme soutěž Ústí nad Labem a Sokol Domoušice se přihlásí do nejnižší okresní soutěže. Zdeněk Kutner, Pavel Patrovský, Otto Urma    

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video