Aktualizováno: Gymnázium se odělo do nového kabátu, 15. září se slavnostně otevře

Alla Želinská 2022-09-13 17:32:00

S koncem školního roku finišovala i rekonstrukce hlavní budovy podbořanského gymnázia v ulici Komenského 843.

Už od jara mohla veřejnost zvenčí pozorovat proměnu střechy, oken a obléknutí do nového kabátu. "Změny se netýkají pouze vnějšku, ale dotkly se i interiéru školy. Žáky přivítaly učebny s novou podlahovou krytinou a rekuperací vzduchu. Příjemně působí i chodby se sníženým podhledem. Žáci mohou naplno využít již dříve modernizované učebny biologie, fyziky a chemickou laboratoř. Z úprav se těší také učitelé, konkrétně ze zvětšené sborovny a upravené knihovny. Novinkou bude také relaxační koutek pro studenty," přiblížila Blanka Haišmanová, zástupkyně ředitele školy pro Gymnázium.

Na konci prázdnin probíhaly dokončovací práce. Na proměně hlavní budovy pracovali i ukrajinští dělníci, které jsme zastihli při zednických pracích na fasádě a vevnitř budovy.

Veškeré vybavení bylo přestěhováno zpět do nové budovy. Kolaudace rekonstruované budovy gymnázia proběhla začátkem srpna a bylo vydáno rozhodnutí o povolení zkušebního provozu. „Je to z toho důvodu, že v rámci rekonstrukce se instalovala i nová vzduchotechnika a tu nebylo možné v prázdninovém režimu odzkoušet. Měření funkčnosti by tedy mělo proběhnout na podzim po zahájení výuky a následně bude kolaudační rozhodnutí vydáno,“ uvedl na konci srpna ředitel Gymnázia a SOŠ Jiří Marhold. Zkušební provoz znamená, že se ve škole normálně učí, 1. září tedy byla zahájena výuka v opravené budově. I když se stále probíhajícím úklidem po stavebních pracích, stěhováním posledních věcí atd. Velkou zásluhu na tom všem mají také samotní zaměstnanci školy, žáci, studenti.

Ve čtvrtek 15. září nově zrekonstruovanou budovu gymnázia čeká velká sláva – slavnostní otevření – od 10 hodin před touto budovou. Svoji účast na slavnostní události přislíbili hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, radní pro oblast školství Jindra Zalabáková, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost ZÚK Zdeňka Vachková, starosta města Podbořany Radek Reindl. 

Studenti gymnázia v prvních dnech školního roku v hodinách výtvarky mj. se pokusili namalovat, nakreslit obnovenou budovu tak, jak ji vidí a jak se jim líbí. Obrázky budou tvořit speciální výstavu. Bude jistě zajímavá :-) 

Přejeme hodně štěstí a úspěchů v novém prostředí, jak žákům, tak pedagogům i všem ostatním zaměstnancům.


Foto: Alla Želinská

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video