Do Hříškova se podesáté sjedou historická vozidla

Lucie Steklá 2022-07-20 18:11:00

V loňském roce se pořadatelé se všemi loučili slovy, že neví, zda budou mít ještě dostatek sil, aby uspořádali 10. ročník společného srazu. ,,Ale opět jste to byli Vy, kteří jste nás jednoznačně přesvědčili svými dotazy, prosbami a slovy velkého uznání o tom, že se na sraz moc těšíte a přejete si, aby jsme se všichni v Hříškově na desátém srazu opět setkali. Děkujeme vám za vaše slova uznání, která jsou v osobním podání mnohdy až dojemná. Jsou pro nás velkou motivací a tím nejhezčím oceněním práce, kterou přípravě srazu velká parta lidí kolem nás věnuje. Moc si vážíme pomoci vás všech, kteří se na přípravě srazu podílíte a taktéž vás, našich partnerů, kteří nám pomáháte při realizaci srazu materiálně. Velice dobře si také uvědomujeme, že vynaložené úsilí by nebylo ničím, pokud byste se k nám rádi nevraceli Vy, majitelé krásných veteránů a také Vy, diváci, kteří se přicházíte krásnými vozidly pokochat," vzkazují pořadatelé hříškovského srazu veteránů.



Desátý ročník Srazu historických vozidel se tedy uskuteční tento víkend, v sobotu 23. července. Začátek srazu je v deset hodin dopoledne v Hříškově u sokolovny. ,,Věříme, že se v Hříškově, vesnici se čtyřmi stovkami trvale žijícími obyvateli sejde opět parta jen těch nejskvělejších pozitivně naladěných lidí všech věkových kategorií jednoho společného zájmu s výbornou náladou! Každý rok si říkáme, že kapacita srazu dosáhla maxima a více lidí si cestu do Hříškova nemůže najít. Ale opak se stal v roce 2021 pravdou a rekord byl oproti předchozím ročníkům opět překonán, registrace se zastavila na neuvěřitelném čísle 305 vozidel," připomněli pořadatelé. Mimo jiné to byly dva autobusy, 184 osobních automobilů, 85 motocyklů, 23 terénních a užitkových vozidel a 11 traktorů.
V roce 2022 v se registrovalo 283 vozů (2 autobusy, 184 osobních automobilů, 66 motocyklů, 22 terénních a užitkových vozidel a 9 traktorů). Protože vás čísla vždy zajímají, přikládáme statistiky z let minulých. V roce 2015 se srazu zúčastnilo 133 vozidel, v roce 2016 se zaregistrovalo 168 vozidel, v roce 2017 to bylo vozidel 181 (2 autobusy, 107 osobních automobilů, 46 motocyklů, 16 terénních a užitkových vozidel a 10 traktorů), v roce 2018 bylo registrovaných vozidel 183 (2 autobusy, 102 osobních automobilů, 46 motocyklů, 26 terénních a užitkových vozidel a 7 traktorů), v roce 2019 bylo registrováno 198 účastníků (3 autobusy, 123 osobních automobilů, 42 motocyklů, 24 terénních a užitkových vozidel a 6 traktorů).

A jaký bude sobotní program srazu? Určitě si vyberete v přiloženém programu.

9:00 - 11:45 hod.
- příjezd a registrace vozidel (registrace bude probíhat jako obvykle až v místě srazu při příjezdu, není třeba registrovat předem)
- každý registrovaný účastník obdrží jako každoročně krásné upomínkové předměty, lístek do tomboly + hlasovací lístek, s nímž se bude mít možnost zapojit do ankety o 3 nejhezčí vozidla ve 4 soutěžních kategoriích (osobní automobil, terénní vozidlo, motocykl a traktor)
- doprovodný program zahrnující mj. rozhovory s majiteli prezentovaných vozidel; pokud se nám podaří zajistit, můžete se opět těšit na překvapení v podobě setkání se známou zajímavou osobností

12:00 hod - 13:00 hod.
- přibližně 40 km vyjížďka okolními obcemi (předběžně plánovaná trasa: Hříškov, Bedřichovice, Sulec, Panenský Týnec, Toužetín, Donín, Vrbno nad Lesy, Hřivčice, Peruc, Slavětín, Veltěže, Černčice, Blšany u Loun, Cítoliby, Brloh, Smolnice, Nová Ves, Hříškov), trasa bude upřesněna v místě srazu

14:00 hod - 15:00 hod
- vyhlášení ankety, předání pohárů a ocenění
- i v letošním roce bude o co hrát, odnesete si opět spoustu krásných pohárů, které pro vás připravíme. Bude jich celkem 18, jako každý rok!
Ocenění i v letošním roce rozšíříme opět, kromě již výše uvedených, o ocenění pořadatele a starostky obce Hříškov, neboť právě obci Hříškov patří velké poděkování za to, že se s Vámi máme možnost setkávat.
- losování tomboly

O Vaši pohodu a dobrou náladu se postará doprovodný program, rozhovory s majiteli prezentovaných vozidel a skvělým občerstvením, které si vždy návštěvníci chválí.
,,Nezbývá nám tedy nic jiného, než si přát krásné počasí jako v předchozích devíti ročnících a věřit, že si tento den společně opět užijeme! Připravujte své krásné veterány, ať se můžeme všichni opět zamyslet nad tím, kolik výjimečných, nádherných vozů a skvělých lidí se v tak malé obci, jako je Hříškov, v jeden den může sejít! Moc se na Vás na všechny těšíme! Těšíme se moc i na Vás, kteří žádné veterány nevlastníte, ale rádi se jimi kocháte. Přijďte na sraz mezi nás! Věříme, že se srazu opět zúčastní naši přátelé s krásnými autobusy a pozvou ty z Vás, kteří sraz navštívíte jako diváci, na společnou vyjížďku jejich fascinujícími vozy s nepopsatelnou atmosférou! Srdečně Vás zdravíme, přejeme hezké dny a těšíme se na Vás všechny 23. července 2022 v Hříškově u krásně zrekonstruované sokolovny!" zve Jiří Kabourek. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video