Hvězdárna zve na Perseidy i praktika

Redakce 2022-08-05 14:19:55

Chomutov – V případě vhodného počasí Astronomická společnost Chomutov zve všechny příznivce astronomie na společné pozorování nejznámějšího meteorického roje – Perseidy.

Od pondělí 8. srpna do neděle 14. srpna vždy od 21 hodin „Na hvězdárně“ v Chomutově - na louce vedle parkoviště, které je před kinem Oko (Lipská ul. naproti kostelu Sv. Barbory). Vstup zdarma. Pro sledování úkazu není třeba žádný dalekohled – meteory vylétají náhodně po celé obloze a jsou dost výrazné na spatření pouhýma očima. Na stanovišti „Na hvězdárně“ je výborný výhled na celou noční oblohu. Úkaz lze úspěšně pozorovat pouze za příznivého počasí. Předpokládané maximum nastane v noci z pátku 12. srpna na sobotu. Organizátoři doporučují si vzít teplé oblečení a vhodnou obuv, případně i kempinkovou židli nebo rybářskou stoličku. Alkohol a cigarety nechte doma. Podrobnosti najdete na webu www.astro21.cz. 

Astronomické praktikum

Společnost dále zve veřejnost a majitele nejen astronomických dalekohledů na 5. ročník Astronomického praktika. Praktická část proběhne v sobotu 13. srpna 2022 od 20 hodin na stejném místě.

Ilustrační foto: Hans/Pixabay

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video