Kam v těchto dnech za kulturou a zábavou na Podbořansku a v okolí

Alla Želinská 2022-08-12 16:17:00

Letní kino, nohejbalový turnaj, výstava s ukázkami a prodejem výrobků místních řemeslníků, večerní procházka zámeckým parkem - to je víkend na Podbořansku a v blízkém okolí.

Letní kino Podbořany (na koupališti)

Pátek 12. 8. VYŠEHRAD: FYLM - Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal” zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda, pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. Vstupné 80 Kč. Ve 21 hodin.

Úterý 16. 8. KDYBY RADŠI HOŘELO - Filmová komedie o dobrovolných hasičích s Miroslavem Krobotem, Michalem Isteníkem nebo Annou Polívkovou. Sbor hasičů jedné vesnice v ní bude čelit úplně jiné výzvě, než přináší obvyklý oheň. Vstup 80 Kč. Ve 21 h.

Obec Očihov

Sobota 13. 8. Nohejbalový turnaj O POHÁR STAROSTKY a výstava OČIHOV VČERA A DNES - proměny ve fotografiích. Jubilejní 10. ročník turnaje, skákací hrad pro děti, na hřišti u parku. Výstava s doprovodným programem - ukázka a prodej výrobků místních umělců a drobných řemeslníků. Občerstvení, hrají Jaroslav Tříska, Jaroslava Kudláčková, Jiří Kudláček; v prostoru Floriánovny, č.p. 29. Turnaj od 9 hodin, výstava s doprovodným programem od 11 hodin.

Kulturní dům Podbořany

18. 7. - 30. 9. POVODEŇ NA BLŠANCE ROKU 1872 - putovní výstava, v rámci 660 let od první písemné zmínky města Podbořany.

Zámek Krásný Dvůr

Sobota 13. 8. VEČERNÍ PROCHÁZKA zámeckým parkem - komentovaná procházka zámeckým parkem za soumraku. Dobré boty a baterku s sebou. Délka procházky 120 minut, 6 km. Vstupné 160 Kč, snížené vstupné 130 Kč. Od 20 hodin.

(V týdnu 9. až 14. srpna se z provozních důvodů nekonají jízdy bryčkou po zámeckém parku)

Letní kino Kryry

Pátek 12. 8. - sobota 13. 8. KRYRSKÝ KRÁK - 20. ročník. Pojďte s námi oslavit kulaté výročí tohoto bigbeatového festivalu. Na místě je zajištěno občerstvení i stanové městečko. Užijeme si kapely:

Meschita, KIKS, Jaksi Taksi, Krylobeat, K.U.T.U.B., Ukulele Jack, Pan Demos, Kabát Revival, Najust. Vstupné: pátek 250 Kč, sobota 250 Kč, celý víkend 350 Kč. Vstupenky jsou k dispozici na místě.

Valeč zámecký kostel nejsv. Trojice

Sobota 13. 8. Koncert "Řeč andělů" - účinkuje Duo Angelorum ve složení Katarína Ševčíková (harfa) a Valentýna Mužíková (soprán). Vstupné dospělí 20 Kč, děti do 15 let zdarma. Od 19 hodin.

Klášterní zahrada Žatec

Sobota 13. 8. Koncert ZNOUZECTNOST - Klášterní zahrada bude volně otevřena od 8:00, od 18:00 bude vstup možný pouze se vstupenkou. Vstupné v předprodeji na GoOut 220 Kč. Vstupenky lze zakoupit také přímo na místě za 250 Kč. Od 20 hodin.

Easy Peezy Žatec

Sobota 13. 8. UNDERWALL - Easy Peezy EDITION 2022 - Live stage: Paulie Garand & Kenny Rough, PJ & Poemistix, Chip Hazard a Cardinal Assault, CJ. V plné síle pořádat, ale ještě ne v plném složení ani tradičním datumu. Tedy netradičně, i když lehce tradičně přicházíme na loňskem ověřené místo a přinášíme super atmosféru a skvělé hudební shows. Od 15 hodin.

Státní zámek Manětín

Sobota 13. 8. BAROKNÍ DEN NA ZÁMKU V MANĚTÍNĚ V DUCHU LOVU, MYSLIVOSTI A LESNICTVÍ - Zámek Manětín zve na Barokní den, letos s tematikou lovu, myslivosti a lesnictví. Připraven je bohatý program v zahradě a parku. Těšit se můžete na ukázku loveckých zbraní, povídání o myslivosti, práci s koněm v lese, rybolov, Gloria šerm, Menhir egyptské tance, loutkové divadlo “NÁNA”, sokolníka, lukostřelbu, řezbářství, troubení, zahradníka, jízdu na koních. Pro děti je připravena zábavná soutěž o znalostech lesa a přírody. V zámecké oranžérii bude k vidění výstava o historii lovu. Po celý den zajištěno občerstvení. Vstupné 160 Kč, děti zdarma. Akce probíhá ve spolupráci se Střední lesnickou školou Žlutice, Plzeňským krajem a Národním památkovým ústavem. Od 13 hodin.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany

Neděle 14. 8. Mše svatá - slouží otec Vilém. Od 8:30 hodin.

Před KD Podbořany

Úterý 16. 8. Dobrobazar - jednotná cena 20 Kč / kus (oblečení). Bundy s boty 40 Kč / kus. Knihy, povlečení a hračky individuálně. Těšíme se na Vás. POZOR: BAZAR SE KONÁ NA MASARYKOVĚ NÁMĚSTÍ U KD PEGAS, U KINA. Tel: 774 743 839. Veškerý výtěžek bude použit na provoz Dobrobazaru a Dobrošatníku. Od 9 do 17 hodin.

Roh ulic Partyzánská a Dukelská Podbořany

Kdykoliv: Další tradiční výstava fotografií ve výloze - tentokrát své fotografie poskytl Adam Jančík, podbořanský rodák a vášnivý mladý fotograf, který rád fotí přírodu i městské dění. Fotografie se nachází ve výlohách domu na rohu ulic Partyzánská a Dukelská. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video