Rychlé šípy obsadily statek. V Radíčevsi se opět tábořilo!

Alla Želinská 2022-08-12 20:20:00

Bratrstvo kočičí pracky a Velcí Vontové, Černí Jezdci, Široko, ježek v kleci… Ti všichni a mnozí další Foglarovi hrdinové obydleli první srpnový týden Kolouchův dvůr v Radíčevsi u Žatce.

Probíhal tam totiž již druhý turnus příměstského tábora, letos na téma Rychlé šípy. Táborníci, jejichž věkové rozpětí bylo poměrně široké – od čtyř do dvanácti let – se skvěle doplňovali a spolu s vedoucími Drahuškou Kolouchovou a Janou Kaňovskou, instruktorkami i jedno odpoledne s vlastními rodiči pobyt na farmě užili.

Od pondělí do pátku se scházeli ráno ve Šťastné stodole na Kolouchově dvoře, kde už jako Bratrstvo kočičí pracky a Velcí Vontové každý den začínali rozcvičkou, hledali poklad, soutěžili a získávali bobříky, pečovali o zvířata a chod farmy a dostávali odznaky – listy vzácného stromu gingo, jinanu dvoulaločného, a za ně si mohli koupit dobrotu ve vlastním „obchodě“… Zkrátka téma „Rychlé šípy“ se prolínalo veškerými aktivitami, hrami a tvořením.

Nechyběly jízdy na koních, ale i kydání, nastýlaní ve stáji, krmení slepic, mazlení s kůzlaty a králíky, osvěžení v zahradním bazéně, výroba mýdla i farmářský pětiboj…

Na závěr týdne táborníci pozvali rodiče na společné posezení u vychlazeného občerstvení a grilování ve stínu (místo táborového ohně, který v 36° odpoledni nepřipadal v úvahu), předvedli taneční vystoupení a večer zakončili stezkou odvahy, kde do svých zápisníků od tajemného Široka nakonec dostali posledního bobříka spolu s medailí. Z Bratrstva kočičí pracky a Velkých Vontů se tak staly Rychlé šípy.

„Děkuji všem, kdo pomáhali s chodem tábora, který byl již poosmé a tento rok byl pohodovější, protože jsem měla hodně pomocnic z řad bývalých táborníků, holky dospěly a zvládly vše na jedničku. Také mojí rodině, obzvlášť mamince Drahušce Šťastné za ty neskutečně výborné pomazánky,“ shrnula Drahomíra Kolouchová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video